Presidenti rus Vladimir Putin thuhet se ka një ekip të posaçëm agjentësh që marrin jashtëqitjet e tij kudo që ai udhëton në përpjekjen e tij për të shmangur zbulimin e ndonjë sekreti për shëndetin e tij.

Mes raporteve se Putin vuan nga kanceri, lideri rus nuk duket se është i gatshëm t’i lejojë inteligjencës së huaj mundësinë për të marrë disa njohuri për shëndetin e tij duke analizuar mbetjet e tij.

Sipas revistës franceze të lajmeve Paris Match, një ekip i posaçëm nga Shërbimi Federal i Mbrojtjes po merr jashtëqitjet e Putinit përpara se t’i hedhë në Rusi.

Siç tha profesori i diagnostikimit në Universitetin e Anglisë Perëndimore të Bristolit, Ben de Lacy Costello për New York Post, mbetjet e tij mund të zbulojnë nëse ai vuan nga kanceri.

“Nëse ai ishte në kimioterapi, atëherë mund të shfaqet,” tha Costello. “Në varësi të llojit të ilaçit që është përdorur dhe si metabolizohej nga mëlçia dhe rruga e sekretimit”.

Tualeti special i Stalinit

Kryeministri sovjetik Joseph Stalin besohet se ka urdhëruar që të ndërtohet një tualet special përpara udhëtimit të kryetarit kinez Mao Ce Dun në Bashkimin Sovjetik. Në këtë mënyrë, Stalini arriti të marrë mostra mbetjesh të cilat u analizuan nga ekspertët.

Agjencia Qendrore e Inteligjencës e Shteteve të Bashkuara (CIA) thuhet gjithashtu se ka bërë diçka të ngjashme gjatë vizitave të liderit rus Milkhail Gorbachev dhe diktatorit aktual të Ugandës, Yoweri Museveni.

“Nëse do të isha paranojak dhe nuk do të dëshiroja t’ia lija rastësisë, me siguri do të thosha, “Po”, dikush mund të mbledhë një lloj informacioni shëndetësor nga jashtëqitja”, shtoi Costello. Jashtëqitja mund të vlerësohet për sa i përket ngjyrës, konsistencës, sasisë, formës, erës, etj., për të treguar gjendjet e sëmundjes.