Je një grua dhe ke nevojë për një burrë të fortë dhe të gatshëm që të kujdeset për punët e shtëpisë? Mos u shqetëso, James, bashkëshorti i Laurës, mund të të vijë në shpëtim. Young kishte idenë të “japë me qira burrin e saj” pasi dëgjoi një podcast për një burrë që bënte jetesën duke montuar mobilje prej kartoni për njerëzit e tjerë.

Kështu ajo nuk humbi kohë dhe i sugjeroi bashkëshortit të saj James që të fillonte ta bënte edhe ai. Të dy ofrojnë shërbimet e tij për 46 euro në herë, duke reklamuar aftësitë e tij në Facebook dhe aplikacionin Nextdoor. Tani James është i rezervuar për javë të tëra dhe familja Young po bën shumë para.

42-vjeçari pati klientin e tij të parë brenda një dite dhe James shpejt e gjeti veten duke punuar gjashtë ditë në javë nga ora 9 e mëngjesit deri në 20:00. Ai u detyrua të refuzonte vendet e punës dhe “Rent My Handy Husband” tani është plotësisht i rezervuar deri në fund të nëntorit.

Punimet përfshijnë instalimin e një televizori ose perde dhe rikonstruksionin e një muri dhe është në dispozicion për t’u punësuar nga kushdo që ka nevojë për ndihmë. Ndërsa James kujdeset për fuqinë punëtore, Laura kujdeset për menaxhimin e llogarisë dhe faqen e internetit. Biznesi ishte më i suksesshëm nga sa mund ta imagjinonte çifti.

Çifti shtoi një shërbim të ri për periudhën e Krishtlindjeve, duke ofruar instalime ndriçimi festiv, brenda dhe jashtë shtëpisë. Laura tha: “Unë kurrë nuk prisja që të kishte një kërkesë kaq të madhe. Ne filluam vetëm katër muaj më parë dhe arritëm në një pikë ku kishte aq shumë punë sa James punonte gjashtë ditë në javë.

“Duhej të fillonim të refuzonim ofertat e punës dhe të reduktonim orët, kështu që tani punojmë nga e hëna në të premte nga ora 9 e mëngjesit deri në 17:00. Kishim një projekt ndërtimi që as e nisëm sepse ishim shumë të zënë. Rezervuam punën tonë të parë edhe për janarin”.

James duhej të hiqte dorë nga puna e tij në një magazinë për t’u kujdesur për tre fëmijët e tyre, dy prej të cilëve janë autikë. James gjithashtu u diagnostikua me autizëm katër vjet më parë dhe ka qenë gjithmonë në gjendje të fokusohet në gjëra të tilla si ndërtimi. Laura tha:

“Ai është shumë i mirë në ndërtimin e gjërave dhe nuk shqetësohet për udhëzimet. Kështu që mendova se do të ishte diçka që ai mund ta bënte. James nuk vjen nga eksperiencë komerciale, por gjyshi i tij ishte një inxhinier bërthamor. Ai ka një mendje shumë metodike dhe ka ide origjinale. Ai i sheh gjërat ndryshe”.

Brenda pak ditësh, postimet e Laurës në Facebook u mbushën me njerëz që pyesnin për punën e bashkëshortit të saj. Laura tha: “Klienti i parë duhej të zëvendësonte një kornizë dere dhe që atëherë njerëzit më kërkuan informacion në faqen e Facebook.

“Ai kaloi nga paketimi normal në shumë më tepër, si shtrimi i një tapeti dhe rindërtimi i një muri. Madje morëm kërkesa deri nga Mançester, të cilave u përgjigjëm se ndoshta ishte më praktike të gjeje dikë më afër për shkak të kostos shtesë, por sigurisht që do ta bënim!”.