Organizata e Kombeve të Bashkuara, ka konfirmuar se kriza e krijuar në gjithë botën si pasojë e pandemisë Covid-19 ka qenë fatale për mbi 100 milionë punëtorë, që kanë mbetur të papunë dhe janë zhytur në varfëri.

Ne punuam fort për më shumë se 5 vite për të eliminuar varfërinë, por pandemia prishi gjithçka, duke u rikthyer në pikën 0”, tha OKB. Nga viti 2020, më shumë se 108 milionë persona në gjithë botën janë klasifikuar sit ë varfër.