Shefi i Tesla-s, Elon Musk ka shitur 7.92 milionë aksione të tjera në prodhuesin e makinave elektrike, me vlerë rreth 6.88 miliardë dollarë (5.7 miliardë paund).

Shitjet u zhvilluan pas mbledhjes vjetore të aksionerëve të firmës javën e kaluar, tregojnë dosjet rregullatore.

Musk thotë se i duhen paratë në rast se detyrohet të blejë Twitter për 44 miliardë dollarë.

Multimiliarderi aktualisht është përfshirë në një betejë ligjore me platformën e mediave sociale pasi tha muajin e kaluar se do të tërhiqej nga një marrëveshje për ta blerë atë.

Transaksionet e fundit janë kryer në datat 5, 8 dhe 9 gusht, sipas gjashtë dosjeve në Komisionin e Letrave me Vlerë dhe Shkëmbim të SHBA-së.

Pasi lajmi për shitjen e aksioneve u bë publik, Musk iu përgjigj një postimi në Twitter duke pyetur nëse kishte mbaruar shitjen e aksioneve të Tesla-s me “po”, duke shtuar se i duheshin paratë në rast se detyrohej të blinte Twitter dhe nuk ishte në gjendje të siguronte disa nga financimi për marrëveshjen.