Agjencia Amerikane e Hapësirës së fundmi ka publikuar një video mahnitëse të regjistruar nga roveri i saj Perseverance në momentin e zbritjes në Mars.

Këmbëngulja e cila u dërgua para disa ditësh në Mars ishte e mbushur me kamera që do të ndihmonin në kapjen e momenteve  të ndryshme, shtatë prej të cilave kanë qenë të fokusuara për të filmuar momentin e uljes së Perseverance në planet.

Anija kozmike më e përparuar hyri javën e kaluar në atmosferën e Marsit dhe më pas u ul në mënyrë të sigurt në Liqenin Krater pas gati shtatë muajsh udhëtimi, duke filluar një kërkim për prova të jetës antike mikrobiologjike në Planetin e Kuq