Ka kaq shumë tema të prekura nga Paolo Maldini në fjalimin e tij në Festivalin Sportiv, organizuar nga La Gazzetta dello Sport në Trento. Drejtuesi i kuqezinjve u ndal edhe te komenti për trajnerin Stefano Pioli, për të cilin ka një vlerësim të thellë.

Vetëm fjalë të sinqerta për trajnerin që fitoi Scudetton e tij të parë si trajner i Milan. Maldini më pas nënvizoi pikat e forta dhe cilësitë e fshehura të Piolit, i aftë për të nxjerrë më të mirën në vetvete përmes qëndrimeve të tij. Këto janë deklaratat e tij për këtë.

“E njihja sepse luajta me të në U-21 shumë vite më parë. Nuk e dija që ai kishte këtë ngarkesë në fushë, e cila është ngjitëse dhe lëshon energji të pabesueshme. Ai arrin të transmetojë çdo ditë diçka të jashtëzakonshme.

Ndan projektet tona, strategjitë tona në merkato. Ai nuk gjen justifikime: të gjitha gjërat që i kërkuam i pranoi sepse është i perfshire. Më në fund ka gjetur një mjedis ku mund të tregojë se kush është në të vërtetë si njeri dhe si trajner”.

Maldini më pas zbuloi sesi trajneri emilian arrin të motivojë në maksimum djemtë e tij, duke i bërë ata të aftë për të arritur objektiva të jashtëzakonshëm dhe të papritur: “Frazat motivuese të Piolit ne Milanello? Ka fraza statistikore, fraza nga kundërshtarët, nga ish-shokët e skuadrës apo edhe nga ish-trajnerë.

Ndoshta edhe më shumë nga disa ish-shokë. Ai është një person i ndjeshëm, ai e kupton se si të stimulojë grupin dhe prandaj ndonjëherë meson dhe lexon diçka. Ky eshte sekreti i vertete”.