Rastet e Alzheimerit, si dhe forma të tjera të funksionimit kognitiv të dëmtuar, janë në rritje. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të kujdeseni sa më shumë për shëndetin e trurit tuaj.

Ekzistojnë gjashtë baza për shëndetin e trurit, siç raportohet nga faqja e internetit Greenme.it: ushtrime të rregullta, ushqim të shëndetshëm, marrëdhënie të mira shoqërore, stimulim mendor dhe stërvitje, pushim të mirë dhe menaxhim efektiv të stresit. Këtyre i shtojmë një ushtrim mjaft të thjeshtë për ta bërë çdo mbrëmje.

Ky ushtrim zgjat vetëm 1 deri në 5 minuta dhe mund të bëhet në çdo moshë, mundësisht çdo mbrëmje. Përfitimet janë të ndryshme: stimulon funksionet njohëse dhe ndihmon në mbrojtjen kundër Alzheimerit dhe, në përgjithësi, nga të gjitha ato patologji që përkeqësojnë kujtesën.

Jo vetëm kaq: ajo kërkon vëmendje dhe vetëdije. Ky ushtrim bëhet në shtrat, mundësisht me sy mbyllur. Për çfarë bëhet fjalë?

Bëhet fjalë për rikujtimin e gjërave që janë bërë gjatë ditës, pra çfarë është bërë që nga zgjimi e deri në mbrëmje. Gjithçka rindërtohet në kohën e duhur: veprimet e kryera, si dhe njerëzit që takohen, mendimet e bëra, emocionet e ndjera.

Është e rëndësishme të përpiqeni të mbani mend detajet dhe të kuptoni nëse në këtë apo atë situatë dikush mund të kishte vepruar ndryshe.

Merrni të mirën e asaj që na është mësuar për botën dhe na është treguar për veten tonë. Me këtë vetëdije, më në fund mund ta lini veten të shkoni në një gjumë rinovues.

Duke vepruar kështu, ne ndihmojmë trurin tonë të qëndrojë i shëndetshëm dhe të largojë sa më shumë spektrin e sëmundjeve të frikshme, siç është Alzheimer.