Humbja e peshës është një nga qëllimet që ndjekin shumë njerëz, ndoshta me dieta të rrepta dhe aktivitet fizik intensiv. Ashtu si në tavolinë, megjithatë, sipas ekspertëve, është e nevojshme t’i kushtojmë vëmendje edhe disa zakoneve që shumica prej nesh as që i vëmë re.

Nje shembull? Mënyra se si flemë, ose më mirë çfarë veshim për të fjetur. Në fund të fundit, falë vapës së verës, shumë vendosin të shkojnë në shtrat të zhveshur, por shmangia e veshjes së pizhameve do të kishte efekte të dobishme edhe në procesin e dobësimit.

Prandaj, nuk është thjesht një dredhi për të fjetur më të freskët pa u ndjerë i djersitur dhe të përfundoni duke u kthyer herë pas here mes çarçafëve.

Sipas ekspertit të gjumit, Sammy Margo, temperaturat e larta – madje edhe përvëluese javët e fundit në pjesën më të madhe të Evropës – ndikojnë në prodhimin e melatoninës, hormonit të gjumit që ju ndihmon të pushoni mirë gjatë natës.

Në fakt, me nxehtësinë pengohet çlirimi i niveleve normale të melatoninës dhe kjo kontribuon në shqetësimin e netëve tona të verës.

Gjumi pa pizhama, nga ana tjetër, ndihmon trupin tonë pikërisht sepse ul temperaturën e tij, duke lehtësuar relaksimin. Dhe gjumi i mirë, siç e dimë, është thelbësor për mirëqenien e trupit i cili prodhon yndyrë të mirë gjatë pushimit.

Këto janë yndyrnat që, gjatë ditës, mbështesin metabolizmin pasi kontribuojnë në djegien e kalorive dhe rrjedhimisht në humbjen e peshës.

Për më tepër, zemra dhe muskujt ndikohen pozitivisht edhe falë përmirësimit të qarkullimit të gjakut në dobi të të gjitha organeve.

Nëse, megjithatë, nuk duam të heqim dorë nga mbulimi paksa natën, le të provojmë një çarçaf të lehtë ose një pizhame 100% pambuk që garanton frymëmarrjen e fibrave.

Kushtojini vëmendje edhe dyshekut që përdorni: shumë prej tyre kanë dy anë sezonale të projektuara posaçërisht për të qenë më të ngrohtë në vjeshtë/dimër dhe më të freskët në pranverë/verë. Prandaj, është më mirë të kontrolloni që dysheku të jetë në anën e duhur.