Finlanda për të pestin vit radhazi është zgjedhur vendi më i lumtur në botë: me sipërfaqen më të madhe pyjore në Evropë, është destinacioni i përsosur për një udhëtim relaksi, sporti dhe rekreacioni në kontakt me natyrën.

Ka shumë arsye për ta zgjedhur atë si një destinacion udhëtimi, por faqja zyrtare e Visit Finland sugjeron të paktën 5. Finlanda është shtëpia e 41 parqeve, hapësirave pyjore dhe pyjeve ku është e lehtë dhe e sigurt të rilidheni me një mjedis të pacenuar, të shpëtoni nga mendimet negative dhe të luftoni ankthin me një dozë të shëndetshme antioksidantësh dhe endorfine.

Rezerva e paprishur e Salla, e vendosur në pjesën juglindore të Laplandës në një nga zonat më të egra në Evropë, është zona e fundit e mbrojtur që bëhet pjesë e parqeve kombëtare finlandeze.

Pyjet me pemë shekullore, kodra të përgjakshme dhe lugina të thella karakterizojnë peizazhin e këtij parku, i cili mund të admirohet plotësisht nga maja e malit Iso Pyhätunturi dhe që, duke u ngritur në kufijtë e vendit, lidhet me oaza të tjera të gjelbëruara, duke krijuar një lidhje e vërtetë ekologjike.

Nga parku Oulanka në jug, përmes komunës Salla, në shkretëtirën e Tuntsa në veriun e largët, rreth 3,300 banorë dhe më shumë se 10,000 renë thithin ajrin më të pastër në botë çdo ditë.

Pikërisht këtu, jo shumë larg vendpushimit të skive Ruka-Kuusamo, u zbulohen vizitorëve mrekullitë natyrore të Finlandës Veriore. Dielli i mesnatës me ditë të pafundme, nata polare që sjell me vete javë të tëra errësirë, dritat veriore spektakolare me lojën sugjestive të dritave: këto janë vetëm disa nga spektaklet natyrore që mund të vërehen gjatë ecjes me biçikletë, me këpucë bore, në ski. ose me shëtitje përgjatë shtigjeve të Parkut Kombëtar.