Shija e tyre është e pagabueshme, ashtu si dhe ngjyra e artë: ato janë patatet e skuqura të McDonald’s, të shërbyera për vite në paketimin ikonë me kartonin e kuq dhe logon e verdhë në dukje. Në 70 vjet, marka ka shkruar historinë e fast food-it amerikan.

Midis hamburgerëve, cheeseburgerëve, nuggets dhe ushqimeve të tjera të shijshme të futura herë pas here në meny, vetëm patatet e skuqura kanë mbetur gjithmonë të njëjta, që nga viti 1955 e deri më sot. Receta për të bërë patate të skuqura ikonë të holla dhe të gjata ka mbetur pothuajse identike.

Nuk është për t’u habitur që M-ja e verdhë që përfaqëson logon e McDonald’s që nga hapja e kioskës së parë në Kaliforni kujton formën e patateve më të famshme në botë.

Fillon nga prerja e patateve për të arritur te tabakaja e menysë së McDonald’s: këtu janë të gjitha sekretet e patateve të skuqura (ndoshta) më të mira në botë.

Patatet priten me teknikë mekanike dhe me thika uji me presion të lartë, të cilat sipas studimeve arrijnë një shpejtësi rreth 70 milje në orë.

Vetë marka ka deklaruar se përdor një përzgjedhje të llojeve të ndryshme të patateve, ndër të cilat janë:

– Pentland Dell

– Shepody

– Russet Burbank

– Ivory Russet

– Innovator

Sipas disa kërkimeve të kryera vitet e fundit, patatet e skuqura McDonald’s përmbajnë një listë të gjatë përbërësish, të cilët të përzier së bashku i bëjnë ato të mrekullueshme. Ndër këto janë:

– patate

– kripë

– grurë i hidrolizuar

– aromë viçi

Sekreti për të mos i lënë të digjen do të ishte në recetë: patatinat e McDonald’s dikur gatuheshin me yndyrë viçi. Sot yndyra shtazore është ende e pranishme në recetë, por në sasi të ndryshme se në të kaluarën, edhe për një problem shëndetësor.

Procedura e përgatitjes u rishikua pak në vitin 1992 dhe për sa i përket gatimit, një përzierje e veçantë e vajrave bimore i bën patatet e skuqura të arta, të shijshme dhe gjithmonë të gatuara në pikën e duhur.