Siç është publikuar nga “The Athletic”, klauzola e famshme e Haaland për të qenë në gjendje të largohet nga Manchester City nga viti 2024 ka një kusht absolutisht kyç: është i zbatueshëm vetëm për ekipet e huaja.

Pas disa ditësh në të cilat edhe Pep Guardiola iu desh të thellohej në faktin se nuk kishte asnjë klauzolë, informacioni nga Paul Ballús konfirmon ekzistencën e saj, zbulon detaje shumë të rëndësishme. Sipas “The Athletic”, skuadrat angleze janë të përjashtuara në “ankandin” e tij. Klauzola për klubet jashtë Anglisë është 200 milionë euro, edhe pse siç mësohet nga AS, shifra është 180 milionë.

Me fjalë të tjera, kushdo që ofrohet për Haaland, përmes klauzolës së përmendur, duhet të luajë në një ligë të ndryshme nga ajo angleze. Ekipet e Premier League nuk do të mund ta përdorin atë klauzolë. E vetmja mënyrë për ta marrë norvegjezin do të jetë përmes negociatave me City.

Në këtë mënyrë mbyllet pothuajse përfundimisht dera për skuadrat e fuqishme ekonomikisht në Angli si Liverpool, Arsenal, Tottenham, Manchester United apo Chelsea, të cilët mund t’i kenë “muskujt financiarë” për ta rrëmbyer norvegjezin me anë të klauzolës.

Përkundrazi, fakti që largimi i Haaland nga City është i mundur vetëm për klubet e huaja, hap gjerësisht opsionin për Real Madridin, Barcelonën apo PSG-në, ndër të tjera. Në Madrid janë optimistë, në të ardhmen mund të përballen me një operacion, me të cilin mund të luftojnë për sulmuesin referencë botërore që tani.

Heqja e konkurrencës nga klubet angleze do të ishte e rëndësishme, edhe pse jo përfundimtare. PSG është një rival shumë i fuqishëm në treg dhe do ta gjejë veten në një kohë kur ndoshta yje si Messi dhe Neymar të jenë larguar nga klubi.

Ka më shumë dyshime mbi Barçën, edhe pse pas levave ekonomike ka treguar se mund të konkurrojë sërish për yjet e mëdhenj, siç bëri me Lewandowski. Informacionet e “The Athletic” zbulojnë gjithashtu se, përveç 200 milionëve, klauzola parashikon një shumë të madhe komisionesh për babain dhe agjentët e lojtarit.

Ky i fundit e bëri më të shtrenjtë largimin e Haaland nga Dortmundi për City me 30 milionë, pavarësisht se klauzola ishte 60 milionë. Domethënë duhej të paguanin 50% më shumë komisione.