Nga festat private për shokët e klasës të Charles deri tek mësimet e para të notit të George, ekziston një pishinë që konsiderohet të jetë më ekskluzivja në Mbretërinë e Bashkuar.

Ndodhet brenda Buckingham Palace dhe askush nuk e ka parë ndonjëherë përveç familjes mbretërore dhe anëtarëve të Staff Sports Club.

Dhe vetë, stafi që mund ta përdorë pishinën kur asnjë mbretëror nuk dëshiron të notojë në të, që ka zbuluar detajet e këtij vendi sekret të ndërtuar me urdhër të mbretit George VI si dhuratë për vajzën e tij Elizabeth II.

Buckingham Palace në Londër është një pallat me 775 dhoma, aq i madh sa duket se as vetë mbretëresha Elizabeth II nuk i ka parë të gjitha.

Mes dhomave të ndryshme të rezidencës zyrtare mbretërore, sipas autorit mbretëror Brian Hoey dhe pakujdesisë së disa anëtarëve të stafit të pallatit, ekziston edhe një pishinë sekrete e ndërtuar nga George VI, i cili donte të rriste vajzat e tij Elisabeth dhe Margaret në liri dhe duke ushtruar të gjitha sportet.

Elizabeth, përpara emërimit të babait të saj si mbret, pas abdikimit të Eduardit VIII, ishte shumë e dhënë pas notit dhe u stërvit në klubin prestigjioz Bath Club në Londër.

E transferuar nga Balmoral në Buckingham Palace, Elisabeth, trashëgimtarja e ardhshme e fronit në atë kohë, kishte nevojë për më shumë privatësi.

Nga një letër e Sir Philip Sassoon, i Ministrisë së Punëve, drejtuar mbretit George VI mësojmë se në vitin 1938 u kërkua miratimi për projektimin e pishinës dhe zgjedhjen e mbulimit të mureve të saj me pllaka mozaiku qelqi.

Ishte arkitekti skocez James Jack Roberts i cili u ngarkua të ndërtonte pishinën private të Mbretëreshës Elizabeth II. Dizajni përfshinte transformimin e serrës së pavijonit veriperëndimor, projektuar nga arkitekti i famshëm John Nash në anën e djathtë të ndërtesës, në pishinë.

Hapësira misterioze për kombin mbretëror duket se nuk është as shumë e madhe dhe as e pasur në detaje, por ka parë mbretëreshën Elizabeth II të përsosë stilin e bretkosës, të mësojë të notojë Charles, William dhe Harry, ashtu si princi Louis, pas motrës së tij të vogël Charlotte dhe vëllai i vogël George. Edhe Princeshës Diana i pëlqente të notonte në këtë pishinë sekrete.