Fluturimet me avion privat dhe ato të planifikuara si Boeing që merern për të udhëtuar normalisht në Europë ose për fluturime ndërkontinentale nuk mund të ulen në aeroportin Saba-Juancho E. Yrausquin.

Me një gjatësi prej vetëm 400 metrash, nga të cilat më pak se 300 metra mund të përdoren, pista e uljes së aeroportit të ishullit Saba është më e shkurtra në botë dhe nuk është e përshtatshme për të gjithë avionët.

Fluturimi në këtë aeroport nuk është për ata që kanë zemër të dobët, sepse mjafton një gabim i vogël në manovrim për të rënë në det.

Me një gjatësi prej vetëm 400 metrash, brezi i uljes së aeroportit të ishullit Saba është më i shkurtri në botë dhe gjithashtu një nga ndalesat më të rrezikshme: vetëm një gabim i vogël mund të bëjë që avioni të përfundojë në det.

Aeroporti në fakt ndodhet në majë të një shkëmbi, rreth 20 metra të lartë, me pamje nga deti. E vendosur në shkëmb, edhe anët e aeroportit janë të pjerrëta, prandaj infrastruktura ka vetëm një pistë e cila është më e shkurtra në botë.

Ulja në këtë pistë është vërtet marramendëse sepse manovrat duhen bërë me kujdes të jashtëzakonshëm dhe gabimi më i vogël në manovrim nuk lejohet në të kundërt rrezikohet përfundimi në det.

Aeroporti Saba-Juancho E. Yrausquin, pavarësisht nga një ulje marramendëse, është e vetmja lidhje me ishullin Saba, e cila, falë këtij aksesi, u mundëson turistëve të arrijnë në ishull dhe banorët të mund të largohen nga ai në rast nevojash si p.sh. për vizitat e mjekut ose shtrimin në spital.

Natyrisht, vetëm disa avionë fluturojnë për të arritur në ishull, të tillë si helikopterë, çarter dhe fluturime private. Për më tepër, pilotët që arrijnë në destinacion duhet gjithashtu të jenë të përgatitur në mënyrë adekuate. Aeroporti është në fakt qendra e linjës ajrore Winair, e vetmja që i shërben ishullit me fluturime të planifikuara.