Xhaketa hapësinore e veshur nga Buzz Aldrin gjatë fluturimit për në Hënë është shitur në një ankand në Nju Jork për 2.8 milionë dollarë (2.3 milionë funte).

I stolisur me një flamur të SHBA-së dhe logon e NASA-s, zoti Aldrin veshi xhaketën e bardhë gjatë fluturimit ndërsa po kalonte me shpejtësi në hapësirë në modulin komandues të Apollo 11, Columbia.

Është një nga 69 sendet personale që 92-vjeçari ka vendosur të nxjerrë në shitje. Xhaketa u shit nga Sotheby’s dhe u bë artefakti më i vlefshëm hapësinor amerikan i shitur ndonjëherë në ankand.

Ish-astronauti udhëtoi në Hënë në vitin 1969 dhe është i vetmi anëtar i gjallë i ekuipazhit prej tre anëtarësh të misionit.

Buzz Aldrin e kaloi pjesën më të madhe të udhëtimit gjashtë-ditor në hapësirë i veshur me xhaketën e fluturimit, duke u ndërruar nga ajo vetëm në mes të rrugës për ta ndërruar në një kostum presioni për të hyrë në vetë sipërfaqen hënore. Rreth 650 milionë njerëz nga e gjithë bota e panë këtë moment në televizion…