Kurioziteti i TikTok për tregtinë elektronike ka qenë prej kohësh një nga më të rëndësishmit për kompaninë mëmë ByteDance, veçanërisht në dritën e numrit në rritje të përdoruesve që përdorin aplikacionin (tani vazhdimisht mbi një miliard).

Një nga kufijtë e ardhshëm që mund të hyjë rrjeti social kinez është tregu i shpërndarjes së ushqimit, me një shërbim të dorëzimit në shtëpi të disponueshëm direkt në aplikacion.

Në fakt, shpërndarja e ushqimit përmes TikTok është tashmë e përhapur në mënyrë indirekte në versionin kinez të aplikacionit, Douyin. Këtu restorantet promovojnë bizneset e tyre përmes transmetimeve të drejtpërdrejta dhe shikuesit mund të blejnë zbritje ekskluzive nga videot dhe të porosisin ushqim direkt nga platforma sociale.

Prandaj ByteDance aktualisht po vlerëson zgjerimin e këtij shërbimi edhe në pjesë të tjera të botës. Porositja e ushqimit në internet ka qenë gjithmonë mjaft e thjeshtë dhe e përshtatshme, kështu që tregu i shpërndarjes së ushqimit përfaqëson një mundësi potencialisht miliarda dollarësh për kompaninë kineze.

Falë përvojës dhe besimit në rritje si në shpërndarjen ashtu edhe në rrjetet sociale, ka shumë të ngjarë që shërbimi i shpërndarjes së ushqimit me vete nëpërmjet TikTok të jetë aq i suksesshëm sa shpresohej.

Zgjerimi i TikTok në botën e ushqimit dhe dërgesës, nëse konfirmohet, mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në tregun global dhe në të gjithë sektorin: ne vetëm duhet të presim dhe të shohim se si do të evoluojë kjo iniciativë e re ByteDance (nëse do të kalojë në të vërtetë ) .

Ndër të tjera, nuk do të ishte as operacioni i parë i madh i realizuar nga kompania. Falë bazës së madhe të përdoruesve dhe aftësisë për të krijuar përmbajtje tërheqëse, TikTok tashmë ka provuar të ketë një ndikim të rëndësishëm në tendencat e konsumit.

Nëse platforma do të jetë në gjendje të përfitojë nga ky sukses dhe të zgjerohet më tej në sektorin e ushqimit dhe shitjes me pakicë, ne mund të shohim një ndryshim dramatik në modelet e blerjeve dhe marketingut. Sigurisht, vetëm koha do ta tregojë.

Mbetet për t’u parë se si ByteDance dhe TikTok do ta zhvillojnë këtë iniciativë të re dhe nëse ata mund të arrijnë qëllimet ambicioze që duket se kanë vendosur.