Princi Philip ka hetuar UFO-t për 70 vjet dhe tani “Royal X-Files” mund të bëhen publike. Burri i mbretëreshës së ndjerë Elizabeth ishte në fakt i fiksuar pas hapësirës.

Ai zhvilloi një magjepsje me alienët pasi një murator raportoi një takim të ngushtë në shtëpinë e Lord Louis Mountbatten (xhaxhai i Filipit) në 1955.

Siç u përmend, entuziastët e alienëve tani po lobojnë që ministrat të bëjnë publike kërkimet e Dukës së Edinburgut. Por çfarë ndodhi në atë kohë?

Fred Briggs pretendoi se ai u hodh nga biçikleta nga një forcë misterioze teksa pa “një figurë humanoide” të dilte nga një anije kozmike.

Briggs ia raportoi takimin Lord Mountbatten, i cili e urdhëroi atë të jepte dëshmi dhe shkroi rrëfimin e tij për incidentin, të riprodhuar më sipër.

I ndjeri Lord Mountbatten – ish-shefi i shtabit të mbrojtjes në Mbretërinë e Bashkuar – më vonë i tha Philip-it për incidentin në pasurinë e tij në Broadlands, Hampshire.

Princi kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij duke hetuar ET-të, por ekspertët thonë se lajmi u mbajt i heshtur sepse do të kishte “shkaktuar një sensacion”.

Ish-zyrtari i Ministrisë së Mbrojtjes, Nick Pope, i cili drejtoi hetimet e qeverisë për UFO-t nga viti 1991 deri në 1994, tha se Philip dhe ish-kolegu i tij i Forcave Ajrore Sir Peter Horsley hetuan “në heshtje” pamjet e alienëve “gjatë viteve”.

Ai pohoi se anëtarët mbretërorë “ndoqën zhvillimet, u pajtuan në revistat dhe gazetat e UFO-ve dhe intervistuan dëshmitarët”.

Ai shtoi: “Është një çështje shumë e ndjeshme. Burri i Mbretëreshës po hetonte UFO-t. Nëse lajmi do të dilte do të kishte shkaktuar bujë”.

Historiani Richard Dolan ka deklaruar se Lordi Mountbatten “ka folur gjerësisht me Princin Philip” dhe për këtë arsye: “Mbretëresha Elizabeth duhet të supozohet se e dinte”.

Gazetarja investigative Linda Moulton Howe vuri në dukje gjithashtu se Philip – i ndihmuar nga xhaxhai i tij – mund të ketë përpiluar një kërkim që përmban pothuajse gjithçka që qeveria britanike dinte për UFO-t, që daton shtatë dekada më parë.

Dokumentet e tij mbetën sekret pas vdekjes së tij në moshën 99-vjeçare në prill 2021. Dy muaj më vonë, shefat e mbrojtjes britanike refuzuan të publikonin informacione jashtëtokësore.

Baronesha Annabel Goldie u pyet nëse qeveria britanike do të zbulonte detajet e dosjeve të saj X si amerikanët. Baronesha u përgjigj se Ministria e Mbrojtjes “nuk ka raportime për fenomene ajrore të paidentifikuara”.