Një mësuese është bërë hit në internet – pasi ka veshur të njëjtën bluzë dhe këmishë në fotot e shkollës për 40 vjet.
Gjithçka filloi kur Dale Irby, pa mendje, kishte veshur bluzën ngjyrë kafe me jakë V dhe këmishën me jakë të lartë për dy foto të njëpasnjëshme nga viti 1973.

Mësuesi i edukimit fizik nga Prestonwood Elementary në Richardson (SHBA), e nisi gabimisht sekuencën e tij legjendare të fotografive kur kuptoi se kishte veshur të njëjtën bluzë poliester dhe të njëjtën bluzë bluzë me ngjyrë kafeje që kishte veshur për seksionin fotografik një vit më parë, në 1973.

“U turpërova shumë kur mora fotot e shkollës atë vit të dytë dhe kuptova se kisha veshur të njëjtën gjë si vitin e parë”, tha Dale. Ishte gruaja e tij, Cathy, e cila arriti të bënte shaka për situatën dhe e sfidoi të shoqin që të vishte sërish të njëjten gje edhe vitin e ardhshëm.

Pas kësaj sfide, Dale veshi një këmishë dhe një pulovër për pesë vitet e ardhshme: “Pas pesë fotove” tha ai, “i thashë vetes: “Pse të ndalem?” Edhe kur rrobat e tij nuk i përshtateshin më, Dale i veshi ato në shkollë dhe i veshi ekskluzivisht për seksionin fotografik. Pjesa tjetër është histori…

Ai shtoi: “Me të vërtetë nuk ishte me stil dhe, për t’ju thënë të vërtetën, ishte pak më e ngushtë në vitet e fundit se sa në fillim. Por unë ende mund ta vishja dhe ta kopsoja. Unë dyshoj se do ta vesh përsëri, qoftë edhe me guxim”

Si një yll interneti brenda natës, ne jemi të sigurt që mësuesi i palestrës do të ketë shumë për ta mbajtur atë të zënë gjatë daljes në pension. Sepse, trendi qe ka vendosur per 40 vjet eshte padiskutim i mrekullueshem…