Ata që i duan makinat sportive e dinë se Maserati është i famshëm për prodhimin e makinave të bukura dhe të fuqishme. E duke folur për këtë, ka ardhur prezantimi i krijimit më të ri, të cilin fansat e kanë pritur.

Po flasim për Project24, ky është emri i koduar i vetë projektit, një makinë që do të ndërtohet në vetëm 62 njësi gjithsej. Një model i aftë për të ngritur performancën e markës në një nivel të ri adrenaline në pistë.

Një supermakinë me karakter ekstrem dhe ekskluzivisht për pistën, e cila u krijua duke trashëguar specifikat e Maserati MC20, duke u pasuruar me karakteristika teknike edhe më të avancuara.

Gjendja e teknologjisë së motorit Neptun V6 me turbongarkues të rinj ka lejuar që fuqia të rritet deri në 740 kuaj fuqi, janë shtuar sospensionet inovative, sistemi i frenimit garues karbon-qeramik dhe gomat e akorduara për gara, si dhe me Karakteristikat e sigurisë të miratuara nga FIA.

Karakteristikat e Projektit Maserati24

Në përputhje me fokusin e markës në peshë, Maserati i ri do të ketë një objektiv prej më pak se 1250 kg. Kombinimi perfekt i fuqisë dhe peshës rezulton në një automjet mahnitës me një raport prej rreth 1,69 kg/hp.

Projektuar nga Maserati Style Center, Project24 krenohet me një pamje krejtësisht të re. Këtë herë, dizajni tipik i markës i shtyn kufijtë falë mungesës së kufizimeve tipike të një makine garash.

Rezultati është një përzierje e paprecedentë e bukurisë dhe shpirtit sportiv, një model i destinuar të bëhet klasikja e koleksionistëve.

Një model që sot përfaqëson emblemën e ekskluzivitetit dhe që do të ofrojë një gamë të gjerë shërbimesh unike, të cilat do të përfshijnë eksperienca në pistë dhe mbështetje të nivelit më të lartë, ekskluzivisht për pronarët nga Project24.