Autostrada amerikane 101 është një nga më të ngarkuarat në Kaliforni dhe në bregun perëndimor të Shteteve të Bashkuara. Rrugët dhe zhvillimi urban në përgjithësi janë vdekjeprurëse për kafshët që përpiqen të lëvizin nëpër zonën e Los Anxhelosit.

Për këtë arsye ky projekt u inicua pas 20 vitesh studime të Shërbimit të Parkut Kombëtar. Zhvillimi urban ka krijuar gjithashtu ishuj habitati që mund të izolojnë gjenetikisht kafshët e rajonit.

“Popullatat e vogla” të kafshëve priren të riprodhohen vetëm midis të afërmve, duke rritur rrezikun e sëmundjeve gjenetike. Ura do të lejojë përsëri takimin e popullatave të ndryshme me përzierjen gjenetike pasuese.

Një investim stratosferik me vlerë 90 milionë dollarë, një shumë e mbledhur përmes një mbledhjeje fondesh të promovuar nga shoqata jofitimprurëse “Save LA Cougars”, lejoi që puna të fillonte më në fund.

Guvernatori i Kalifornisë Gavin Newsom ka premtuar 50 milionë dollarë shtesë për të kryer projekte të ngjashme në të gjithë shtetin. Kjo per te lehtesuar keshtu qarkullimin e kafsheve dhe per te mos ngarkuar trafikun apo krijuar shpesh rreziqe aksidentesh.