Ekspertët thonë se rrushi duhet të hahet gjatë verës, sepse është i dobishëm për trupin tonë në çdo mënyrë. Në stinën e verës, organizmi ka nevojë shumë për vitamina, kalcium dhe glukozë.

Të gjitha këto kompenzohen nga rrushi në organizëm, në një situatë të tillë, nëse e konsumoni rrushin çdo ditë, atëherë shëndeti merr shumë përfitime. Sipas ekspertëve, këto përfitime arrihen duke ngrënë rrush në verë.

Le t’ju tregojmë këtu pse rrushi duhet të konsumohet çdo ditë në verë dhe si është i dobishëm për ne…

Kanceri i gjirit – Konsumi i rrushit nuk është më pak se çdo ilaç për sëmundjet e zemrës. Krahas kësaj, konsumimi i rrushit është konsideruar si i dobishëm edhe në parandalimin e kancerit të gjirit. Këtë herë në stinën e verës blini dhe hani shumë rrush. Prandaj, njerëzit me sëmundje të zemrës dhe të gjirit duhet të hanë rrush.

Kolesteroli – Ngrihet gjaku Kalciumi, kaliumi, kloruri, sulfati, alumini dhe magnezi gjenden me bollëk te rrushi. Së bashku me këtë, vitaminat dhe uji gjenden gjithashtu me bollëk në rrush. Për shkak të së cilës gjaku rritet në trup, prandaj ekspertët rekomandojnë konsumimin e rrushit në verë. Pra, nëse dëshironi të rrisni gjakun, atëherë hani rrush me bollëk.

Problemet me zemrën – Rrushi është po aq i ëmbël për t’u ngrënë, po aq i dobishëm edhe për shëndetin. Antioksidantët që gjenden në të parandalojnë probleme si mpiksja e gjakut dhe sulmi në zemër. Përveç kësaj, ngrënia e rrushit mban nën kontroll edhe kolesterolin. Prandaj, nëse edhe ju shqetësojnë këto probleme, atëherë konsumoni patjetër rrush.