Njerëzit po qortojnë gjithnjë e më shumë punonjësit e shërbimit. Ekspertë mund të shpjegojnë pse ata po mbajnë peshën më të madhe të zemërimit të klientëve.

Pavarësisht nëse jemi të gatshëm ta pranojmë, shumica e njerëzve e kanë trajtuar keq një punonjës shërbimi, të paktën në një farë mase.

I kemi thënë gjëra për të cilat na vjen keq një përfaqësuesi të shërbimit të klientit, një stjuardesë, një arkëtari ose baristi, zakonisht të shkaktuara nga diçka që nuk është faji i atij personi ose që nuk është nën kontrollin e tyre.

Ndërsa njerëzit gjithmonë kanë zhgënjyer ndaj punonjësve të shërbimit, të dhënat tregojnë se këto akte kanë qenë në rritje në vitet e fundit;

Hulumtimi nga Instituti i Shërbimit të Klientit ka treguar se më shumë se gjysma e punonjësve që përballen me klientët raportojnë rritje të rasteve të abuzimit që nga fillimi i pandemisë.

Kjo sjellje e dobët e klientit nuk do të thotë automatikisht se dikush është një person i keq (megjithëse, ndonjëherë, njerëzit me të vërtetë nuk janë të mirë).

Ekspertët thonë se ka forca themelore që drejtojnë këto shpërthime, si dhe arsye pse ato po rriten në mes të pandemisë.

Të kuptuarit pse njerëzit sulmojnë punonjësit e shërbimit, thonë ata, është thelbësore për të ndryshuar sjelljen – dhe për t’u dhënë pushim këtyre punonjësve të mbingarkuar.