Sa prej nesh duan të udhëtojnë, por për shkak të punës nuk mund ta bëjnë atë aq sa do të donin. Po sikur t’ju thoshim se ka një punë ku paguheni për të udhëtuar? Ndoshta nuk do ta besoni, por është.

Oferta u publikua nga kompania Deel dhe garanton një pagë të shkëlqyer për dokumentimin e një udhëtimi midis Australisë dhe Zelandës së Re në mediat sociale. Me pak fjalë, ju paguheni edhe shumë – po flasim për rreth 2800 euro në muaj – për të kryer një aktivitet që nuk është shumë i pëlqyer: udhëtimi.

Deel është në kërkim të krijuesve të përmbajtjes për rrjetet sociale, të cilët jo vetëm që do të paguhen për të filmuar atë që shohin në kamera. Krahas pagesës së konsiderueshme, oferta parashikon edhe rimbursimin e plotë të shpenzimeve të bëra gjatë udhëtimit, nga pajisjet e deri tek ushqimi për të udhëtuar.

Por kujdes nga fakti se jo gjithçka që shkëlqen është flori. Ekzistojnë gjithashtu disa kërkesa që duhen plotësuar për të aplikuar. Siç raportohet në faqen e internetit të kompanisë, është thelbësore të keni një pasaportë të vlefshme, të posedoni leje drejtimi dhe të keni njohuri të shkëlqyera të gjuhës angleze, veçanërisht të gjuhës angleze të shkruar.

Duke pasur parasysh llojin e punës, kërkohet gjithashtu një njohje e caktuar me xhirimet e videove dhe me menaxhimin e platformave sociale.

Kriteri më i rreptë ka të bëjë me marrëdhëniet me Facebook, Instagram dhe të ngjashme: kandidatët duhet në fakt të demonstrojnë se kanë të paktën tre vjet përvojë si menaxherë të llogarive sociale, si ndikues ose si ambasadorë markash. Së fundi, kërkohet gjithashtu aftësia për të organizuar takime nga distanca dhe për të intervistuar klientët dhe kompanitë partnere të kompanisë.

Por cilat do të jenë detyrat e personave që do të përzgjidhen? Ata do të duhet të udhëtojnë midis ishujve të Oqeanisë dhe të dokumentojnë udhëtimin e tyre duke bërë foto dhe video, duke krijuar një lloj ditari.

Siç u përmend, kompania do të kujdeset për pjesën tjetër, duke përfshirë tarifat e vizave dhe fluturimet në Australi dhe Zelandën e Re, si dhe sigurimin e një laptopi me aksesorë dhe sigurimin shëndetësor.

Orari i punës nuk është i përcaktuar dhe jepet mundësia për të menaxhuar veten në mënyrë të pavarur dhe me fleksibilitet, përderisa respektohen afatet e përcaktuara nga puna.