Një 24-vjeçare, e cila është një influencuese me kohë të plotë, donte t’u bënte të ditur ndjekësve të saj se puna e saj nuk është aq e lehtë sa duket. Mikayla Nogueira e lindur në Boston është një nga krijueset më të njohura të përmbajtjes së grimit në TikTok dhe ka grumbulluar mbi 13.5 milionë ndjekës falë këshillave të saj të bukurisë.

Në një video tashmë të fshirë, të postuar fillimisht në Instagram, megjithatë, ajo këmbënguli se jo gjithçka që shkëlqen është flori. Në fakt, sipas saj, të jesh influencues “nuk është e lehtë” dhe nuk është një punë që mund ta bëjnë shumëkush. Madje ajo u ankua se dita e saj e punës nuk mbaron deri në orën 17:19.

Ajo tha: “Ka shumë pak njerëz që mund ta bëjnë këtë punë… Ju nuk dëshironi ta keni këtë punë. Unë sapo mbarova punën dhe është ora 17:19. Mundohuni të jeni një influencer për një ditë. Provojeni. Sepse njerëzit që thonë se është e lehtë janë jashtë mendjes.

“Provojeni për një ditë. Pesë ose gjashtë orë duke filmuar përmbajtje që variojnë nga tre deri në katër video dhe më pas kaloj disa orë duke edituar atë përmbajtje video”.

Kritikat nuk vonuan

Dhe jo vetëm: “Më duhet të punoj në profilet e mia të tjera në rrjetet sociale, çfarëdo qofshin ato. Është marketing i ndyrë. Pastaj jam në takim nga ora 12.00 deri në 17.00. Të jesh një influencer nuk është për të gjithë. Në fakt, është për një grusht shumë të vogël njerëzish që mund ta bëjnë këtë punë… Ju nuk dëshironi ta bëni këtë punë, thjesht për të thënë”.

Videoja e Mikayla-s mund të ngjallte vetëm polemika. Vajza në fakt nuk gjeti favorin e përdoruesve të tjerë të cilët kritikuan komentet e saj. Një përdorues shprehu mendimet e shumë njerëzve, duke shkruar në komentet e videos:

“Do të doja të përpiqesha të jem një influencer për një ditë, Mikayla. Sepse ndërsa ti ulesh në shtëpinë tënde 1 milion dollarë, duke gënjyer njerëzit për grimin, unë bëj dy punë nga ora 5 e mëngjesit deri në 9 të mbrëmjes vetëm që të mund të përballoj qiranë dhe sendet ushqimore. Ndërsa ti fiton në një javë atë që fitoj unë në një vit”.

Duke pasur parasysh atë që ndodhi, influencuesja duhej të nxitonte për t’u mbrojtur duke pretenduar se ishte një klip i vjetër kur ajo ishte fillestare dhe kishte një ditë të keqe. Ajo shtoi se ishte penduar për komentet e saj para se të fshinte videon dhe kërkoi falje.