Me luftën në Ukrainë që vazhdon ende pas pushtimit rus në fillim të vitit 2022, presidenti rus Vladimir Putin po pret një vajzë me të dashurën e tij ish-gjimnaste, Alina Maratovna Kabaeva.

Putini është i pakënaqur me lajmin dhe presidenti rus flitet se ka katër fëmijë me të dashurën Kabaeva, e cila është 30 vjet më e vogël.

Lajmi u bë i ditur nga kanali Telegram General SVR, i cili thuhet se drejtohet nga persona të brendshëm nga Kremlini.

“Lajmi nuk i ka pëlqyer aspak babait të ardhshëm dhe presidentit të Rusisë, i cili shprehu mendimin se tashmë kishte mjaft fëmijë dhe aq më tepër vajza, gjë që e mërziti shumë Alinën”, thuhet në postimin anonim.

Në maj, e njëjta llogari në Telegram raportoi se Kabaeva ishte përsëri shtatzënë. “Putin zbuloi se zonja e tij është përsëri shtatzënë, – dhe me sa duket kjo nuk ishte planifikuar,” thuhet në llogarinë, siç raportohet nga The Sun.

Putin dhe Kabaeva u takuan për herë të parë kur ajo fitoi një medalje të artë për Rusinë në Lojërat Olimpike të Athinës në 2004, gjë që e vuri atë në qendër të vëmendjes kombëtare. Që nga viti 2008 ajo është quajtur fshehurazi Zonja e Parë Sekrete e Rusisë.