Ka histori të panumërta për Vladimir Putin, duke përfshirë disa që kanë aromën e mitit dhe legjendës. Dhe disa prej tyre duken krejtësisht surreale (e mbani mend foton virale të tij duke hipur mbi një arush, që më vonë doli të ishte montazh?).

Epo, një tjetër nga këto histori vjen nga Rusia, e cila, këtë herë, na tregon se presidenti rus do të lahej në gjakun që vinte nga brirët e drerit të kuq siberian.

Le të shkojmë me radhë dhe të fillojmë nga e para. Sipas asaj që vjen nga tradita popullore siberiane dhe disa besime të vjetra ruse, në fakt, banja me gjak dreri ka veti kundër plakjes, shëruese dhe gjallëruese.

Madje, do të përmirësonte edhe epshin mashkullor. Një ilaç i vërtetë (për njerëzit, sigurisht jo për drerët) dhe, me sa duket, pa kundërindikacione dhe efekte negative.

Do të ishte një lloj “suplementi natyror”, një ilaç përfundimtar për një praktikë të shijes brutale që ushqen edhe më shumë mitet për presidentin rus.

Putini, nga ana tjetër, ka krijuar një sistem komunikimi që synon përhapjen e këtyre legjendave urbane, duke rritur atmosferën e tyre të misterit, forcës dhe pathyeshmërisë si midis mbështetësve të tij dhe, mbi të gjitha, midis kundërshtarëve, armiqve dhe kundërshtarëve të tij politikë.

Megjithatë, përflitet se lideri i Kremlinit po lahet në gjakun që vjen nga brirët e drerit të kuq siberian për një arsye tjetër, me një ton të qartë supersticioz.

Madje, prej disa kohësh flitet se Putini nuk është fare mirë me shëndet dhe vuan nga sëmundja e Parkinsonit apo edhe kanceri.

Është e mundur, pra, që ky zakon i ri (i pa konfirmuar kurrë zyrtarisht, por ky është pjesë e sistemit të tij të komunikimit) synon të kryejë disa funksione në të njëjtën kohë.

Por a do të ketë vërtet ndonjë efekt pozitiv në shëndetin tuaj një praktikë kaq brutale, sado tradicionale? Apo është thjesht një nga mashtrimet e panumërta të përhapura rreth tij?