Në 24 orët e fundit, në Itali janë regjistruar 7,925 teste pozitive për koronavirus, me 329 viktima. Kjo u njoftua nga Ministria e Shëndetësisë.

Dje kishte 11,252 teste pozitive, 237 të vdekur. Ka 2,252 persona të shtruar në kujdes intensiv në Itali, pra 37 më shumë se dje, në ekuilibrin midis hyrjeve dhe daljeve; pranimet ditore janë 145.

Nga ana tjetër, pacientët e shtruar në spital me simptoma janë 20,260, pra 164 më shumë se dje.

142,419 teste (tamponë molekularë dhe antigjenik) u kryen në 24 orët e fundit në Itali, me një normë pozitive prej 5.6% (dje 5.27%). Dje testet ishin 213,364, mbi 70,000 më shumë.