Qëllimi i rezervimit në një restorant është të siguroheni që të keni një tavolinë për t’u ulur kur të mbërrini dhe të shmangni pritjen ose largimin nëse vendi është plot. Megjithatë, me sa duket, një rezervim nuk është kurrë përfundimtar, siç doli nga përvoja e një përdoruesi të Reddit.

Madje, ai ka bërë rezervime muaj më parë për 10 persona për të festuar ditëlindjen e vjehrrit dhe vjehrrës. Mirëpo, kur mbërritën, zbuluan se tavolina e tyre duhej të ishte jashtë dhe se për shkak të shiut ata nuk ishin ulur.

Kështu ajo krijoi një plan djallëzor për hakmarrje. Në fakt, ajo shkoi te komentet e Google dhe la 10 komente të ndryshme me 1 yll për secilin person që përbënte grupin e të ftuarve, duke bërë që vlerësimi i përgjithshëm të bjerë.

Duke iu rikthyer asaj që ndodhi, vjehrri dhe vjehrra do të kishin ditëlindjen pas disa muajsh dhe ajo donte të organizonte diçka të veçantë, e cila ishte një fundjavë në vendin e verës që zakonisht përfshinte shëtitje nëpër shtigjet e fermës, duke marrë pamjet, duke vizituar një bodrum dhe aktivitete të tjera në fshat.

Po vinin 10 persona dhe të shtunën në mbrëmje gruaja donte t’i çonte në një restorant të bukur. Për t’u siguruar që ajo mund të strehonte një grup kaq të madh, ajo rezervoi për orën 18:00.

Restoranti ishte gjithashtu një punishte vere, kështu që grupi mbërriti dy orë më herët dhe kërkoi që të uleshin i pari. Kur u thanë të prisnin derisa të rezervonin, ata shkuan të pinin pak verë dhe të shijonin muzikën live.

Kur erdhi koha e rezervimit, grupi priste që më në fund të uleshin në tavolinën e tyre, por zonja dhe menaxheri u thanë se rezervimi ishte anuluar sepse kishte filluar të binte shi.

Kjo e acaroi autorin e postimit sepse në momentin e rezervimit nuk kishte asnjë mundësi për të zgjedhur nëse dëshironin të ishin jashtë dhe gjithashtu sepse restoranti as që u përpoq të gjente një zgjidhje.

Jo vetëm kaq, vendi nuk pranoi të kompensonte grupin në asnjë mënyrë, kështu që gruaja vendosi t’u mësonte atyre një mësim duke krijuar 10 llogari të ndryshme Gmail, një për çdo person në grup, për të lënë një vlerësim me 1 yll.

Ato 10 komente e ulën vlerësimin e Google me 2 yje dhe restoranti e kuptoi se nga kush ishin. Kështu që ata kontaktuan gruan që t’i ofronin kompensim, por vetëm nëse grupi i hiqte komentet.

Ajo nuk pranoi t’i nënshtrohej shantazheve të tyre dhe mes komenteve përdoruesit i dhanë arsyetimin e plotë. Në të vërtetë, ata menduan se restoranti meritonte më shumë pasoja për qëndrimin dhe shërbimin ndaj klientit, sepse si mund të rezervosh një tavolinë jashtë kur nuk mund të kontrollosh motin, për të cilin ne e dimë se ata janë të vetëdijshëm?