“I don’t like it” u lançua globalisht, nëse ende nuk e shihni, provoni të përditësoni aplikacionin në orët në vijim. Qëllimi i deklaruar i kompanisë është të përmirësojë ndërveprimet nën video:

“Ne kemi krijuar një mënyrë të re për të dëgjuar reagime drejtpërdrejt nga komuniteti ynë. Kjo na lejon të identifikojmë më mirë komentet e parëndësishme ose të papërshtatshme, për të promovuar ndërveprime autentike”.

Butoni do të funksionojë vetëm për komente. Pasi të vendosni një koment me këtë funksion, nuk do t’i vijë asnjë njoftim krijuesit të përmbajtjes.

Komenti thjesht do të fillojë të lëvizë poshtë. Mekanizmi është i njëjti që përdoret nga Reddit i cili në mikroforumet e tij tenton t’i japë shikueshmëri vetëm përmbajtjes që konsiderohet e dobishme për komunitetin e saj.

Futja e butonit “Nuk më pëlqen”, i përfaqësuar me gishtin e madh poshtë, do të lërë të pandryshuara të gjitha mjetet që aplikacioni vë në dispozicion për të raportuar përmbajtjen që nuk përputhet me udhëzimet.

Veçoria e re e TikTok ndjek të njëjtën linjë si platformat e tjera. Në YouTube është ende e mundur të gjesh butonin e mospëlqimit nën video, por numri i raporteve të marra nuk është më publik si dikur: është i dukshëm vetëm për krijuesin e përmbajtjes.

Në Twitter, nga ana tjetër, ekziston një funksion që është i njëjtë me atë të paraqitur në TikTok. Gjithashtu në këtë rast butoni “Nuk më pëlqen” është i vlefshëm vetëm për komentet dhe përfaqësohet nga një shigjetë që drejton poshtë për t’i bërë ato të zbresin në bisedat poshtë tweet-eve.