I intervistuar nga La Repubblica, Roberto Carlos kujtoi gjithashtu disa episode zbavitëse të karrierës së tij në futboll te Real Madrid:

“Camacho na tha që të ishim në fushë në 7. Ne u stërvitëm në 11, zgjati dhjetë ditë.

Luxemburgo, megjithëse e kishim paralajmëruar, zhduku verën dhe birrat: tre muaj dhe u shkarkua”, deklaratat e tij.

“Me Ronaldon kam fjetur më shumë sesa me gruan time. Ne bëmë qindra fluturime private. Pas ndeshjeve iknim dhe mendonim se 48 orë më vonë do të duhej të stërviteshim”, komenton ish-lojtari i Inter.