“Ne, si gra, nuk kemi një forum për të diskutuar thellësinë e kësaj humbjeje. Unë kam humbur nëntë fëmijë nga abortet”, kështu Sharon Stone ka zbuluar se kishte bërë nëntë aborte, duke komentuar në një postim në profilin social të revistës People kushtuar balerinës Peta. Murgatroyd, e cila kohët e fundit foli për një abort ndërsa burri i saj, Maks Chmerkovskiy, ishte në Ukrainë.

Ylli amerikan donte të ndante dëshminë e saj për të shprehur solidaritetin e saj me të gjitha gratë: “Kjo nuk është gjë e vogël, fizikisht apo emocionalisht, megjithatë ne jemi bërë të ndiejmë se është diçka për të duruar vetëm dhe fshehurazi me një lloj ndjenje dështimi. Në vend që të marrim dhembshurinë, ndjeshmërinë dhe kujdesin aq të nevojshëm për të cilin kemi kaq shumë nevojë”.

Aktorja, e cila është nënë e tre fëmijëve të birësuar, Quinn Kelly, Laird Vonne dhe Roan Joseph, e mbylli mesazhin e saj me një denoncim të vërtetë kundër një bote “shoviniste mashkullore”:

“Shëndeti dhe mirëqenia femërore e lënë në duart e ideologjisë mashkullore në rastin më të mirë janë bërë të mangëta, të injoruara dhe pak të njohura në fakt, dhe është bërë një përpjekje për t’i shtypur ato me dhunë.”

Dëshmia e divës së “Basic Instinct” është një thirrje për ndihmë, një mesazh për botën, një shenjë solidariteti për të gjitha gratë.

Në vitet e kaluara, Sharon Stone kishte folur tashmë për abortet e saj spontane pa treguar se sa kishte pasur. E para kur ishte vetëm një vajzë 18-vjeçare, siç ka rrëfyer në librin e saj me kujtime, “Bukuria e të jetuarit dy herë”. Një eksperiencë e dhimbshme që fatkeqësisht u desh të kalonte herë të tjera, deri në vendimin për ta adoptuar.