Quentin Tarantino ka shkruar dhe drejtuar disa filma kult të përjetshëm si “Reservoir Dogs”, “Pulp fiction”, “Jackie Brown”. Mjeshtër i kinemasë, ai është gjithashtu një adhurues i vërtetë i artit të shtatë dhe shpesh jep këshilla për kinematë mes filmave të dorës së dytë dhe ata klasikë.

Ajo që askush nuk priste ishte të dëgjonte se regjisori i njohur të kishte një pasion të fshehtë edhe për Peppa Pig. Në një intervistë të fundit për Empire, në fakt, ai foli për programet televizive dhe filmat që shikon me djalin e tij dy vjeçar Leo, duke vlerësuar filmin vizatimor:

“Mund të them se kam parë kaq shumë episode të Peppa Pig. Unë e konsideroj atë importin më të madh britanik të dekadës së fundit”.

Ndërsa libri i ri i Tarantinos, “Cinema Speculation”, pritet të dalë në tetor, ai u bë sërish baba më 2 korrik, duke mirëpritur vajzën e dytë të këngëtares izraelite Daniella Pick.

Ndërkohë regjisori po mundohet të afrojë me kinemanë fëmijën e tij të parë. Në një intervistë për revistën mujore për botën e kinemasë, ai tha se deri më tani ka arritur të shohë vetëm Despicable Me 2 me fëmijën.

“Djali im është shumë i vogël, deri më tani ka parë vetëm një film. Ishte ky filmi vizatimor me Minions dhe kuptova që ishte Despicable Me 2.

“Fëmija dukej i interesuar për titujt e hapjes, ai ecte rreth divanit por vazhdonte t’i kushtonte vëmendje televizorit. Duhet ta ketë parë për njëzet minuta, para se të vinte koha për të shkuar në park.

“Dhe pastaj vazhdoi kështu për pesëmbëdhjetë minuta çdo ditë për një javë. Kështu që filmi i parë që pa Leo ishte Despicable Me 2”, tha ai, duke zbuluar megjithatë se shikimi i “Peppa Pig” ishte një “përvojë” më pak e lodhshme.