Ka 16,424 raste të reja të koronavirusit në Itali (dje ishin +13,314). Kështu që numri i njerëzve që kanë marrë virusin Sars-CoV-2 (përfshirë të shëruar dhe viktima) që nga fillimi i epidemisë rritet në të paktën 2,848,564.

Brenda 24 orëve të fundit humbën jetën 318  (dje ishin +356), për një total prej 96,666 viktima që nga shkurti i vitit 2020.

Ndërsa 2,362,465 njerëz u shëruan në total: 14,599 ata që dolën nga makthi i Covid sot (dje +12,898).

Rastet pozitive aktuale – ata që kanë virusin – rezultojnë të jenë 389,433 në tërësi, të barabarta me + 1,485 krahasuar me dje (+45 një ditë më parë).

Kurba rritet, siç ndodh zakonisht në mes të javës, duke marrë sërish ritmin e saj.