Edhe nëse për të pasur rrush të lëngshëm dhe të shijshëm duhet të presim ardhjen e shtatorit, ka ende shumë në supermarkete: përgjithësisht ky frut nuk zgjat shumë, rreth 4 ditë në temperaturën e dhomës nëse e mbajmë rrushin në banak të kuzhinës, maksimumi 10 ditë nëse e vendosim në frigorifer.

Ka një sërë masash të rëndësishme për të ditur nëse duam të shmangim hedhjen e rrushit para kohe dhe ta mbajmë të freskët edhe për 4 javë.

Larja përpara se ta ruani në frigorifer i mban kokrrat me lagështi, por kjo nuk mjafton për të arritur 1 muaj para se ky frut të kalojë në dekompozim.

Truket e ruajtjes së ushqimit janë ndër tendencat më të nxehta në TikTok tani dhe shumë kanë ndarë mënyrat e tyre për të ruajtur frutat, duke përfshirë rrushin.

Një zgjidhje është mbledhja e rrushit nga kërcelli dhe vendosja e tyre në një enë hermetike, ose në një kavanoz qelqi. Duhet të sigurohemi që kavanozi të mos jetë plot, sepse më pas do të duhet të shtojmë ujë të freskët dhe të mbyllim kapakun fort, përpara se ta mbajmë në frigorifer.

Kjo lloj praktike mund të ndihmojë në ruajtjen e rrushit: uji në kavanoz nuk duhet ndryshuar, kështu që një lugë ose duart tuaja do të mjaftojnë për të mbledhur rrushin. Duke e bërë këtë, kokrrat do të vazhdojnë të jenë të buta dhe të lëngshme dhe do të shmangim shpërdorimin e ushqimit.

Në përgjithësi, për të mbajtur ushqimin për një kohë të gjatë, mund të jetë një ide e mirë të keni xhenxhefil në frigorifer: premton t’i mbajë të freskët për 6 muaj. A dini ndonjë të mirë tjetër për ngadalësimin e pjekjes së frutave? Mezi presim t’i vëmë në praktikë.