Silvio Berlusconi është një nga njerëzit më të rëndësishëm dhe më me ndikim në Itali si në nivel politik, ku ka qenë kryeministër katër herë, ashtu edhe në nivel futbolli ku ka mbajtur postin e presidentit të Milanit nga viti 1986 deri në vitin 2017.

Një periudhë padyshim pjellore për klubin kuqezi gjatë së cilës fitoi plot 29 trofe duke e bërë Milanin një nga skuadrat më të forta në nivel italian dhe mbi të gjitha nga pikëpamja ndërkombëtare që kur klubi ka ngritur, nën drejtimin e Berlusconi-t, pesë Champions League.

Ky dominim i kuqezinjve është për shkak të faktorëve të ndryshëm, duke përfshirë, natyrisht, një president që nuk ka kursyer asnjë shpenzim për ta bërë ekipin e tij të madh. Në këtë drejtim, le të shohim se sa fiton Silvio Berlusconi në një ditë.

Le të fillojmë duke theksuar një gjë shumë të rëndësishme; Sipas raportimeve të Forbes, një revistë shumë e rëndësishme amerikane që merret me ekonominë, bëhet fjalë për njeriun e tretë më të pasur në Itali dhe kjo jep një ide të fuqisë së Silvio Berlusconit nga pikëpamja ekonomike.

Sipas raportimeve nga Calcio e Finanza, Silvio Berlusconi në deklaratën e tij tatimore për vitin 2020, ka marrë një fitim vjetor prej pak më shumë se pesëdhjetë milionë euro.

Duke bërë një llogaritje të shpejtë, duke i ndarë të ardhurat e tij vjetore me ditët e vitit, mund të shohim se si Berlusconi merr rreth 139 mijë euro në ditë. Nuk ka asnjë informacion për vitet e mëvonshme, por shifrat nuk duhet të devijojnë shumë nga ato që sapo u përmendën.