Qielli gjithmonë e ka magjepsur njeriun, i cili qysh në lashtësi e ka kthyer shikimin lart për të gjetur përgjigjet e pyetjeve të mëdha të jetës.

Megjithatë, ai njeri nuk do ta kishte imagjinuar kurrë se një ditë do të ishte e mundur të darkonte në qiell, pezull 50 metra lartësi. Është eksperienca unike e ofruar nga Dinner in the Sky, restoranti më i pazakontë në botë.

Ishte gazeta Forbes ajo që i dha Dinner in the Sky përkufizimin e restorantit më të pazakontë në botë, dhe në fakt, kur u hap në vitin 2006, nga një ide e agjencisë belge të komunikimit Hakuna Matata e specializuar në kënaqësitë gastronomike, dhe Fungroup, një kompani e specializuar në instalimet për parqet argëtuese, ishte një projekt shumë origjinal në botën e kateringut.

Një tryezë ngrënieje fluturuese e mbështetur nga një vinç që udhëton nëpër botë dhe ju lejon të hani pezull në qiell: ishte një sukses i menjëhershëm.

Darka e parë në qiell u pagëzua nga 22 pronarë të rinj evropianë të restoranteve, të cilët veshën kapelën e bardhë të kuzhinierit dhe darkuan 50 metra mbi tokë.

Që atëherë restoranti ka përshkuar qiejt e Evropës, Australisë, Japonisë, Indisë, Dubai, Afrikës së Jugut, Brazilit, Shteteve të Bashkuara, Meksikës, Kanadasë dhe madje edhe Kinës.

Darka në qiell udhëton nëpër botë, është e disponueshme në 70 vende, dhe ju lejon të përjetoni një përvojë të paharrueshme gastronomike të pezulluar në qiell në vende të lë pa frymë. Falë një vinçi 50 metra të lartë, ju mund të hani të varur nga toka të ulur rehat në ndenjëse lëkure.

Disa nga kuzhinierët më të mirë në botë janë përzgjedhur për përvojën që ju lejon të shijoni një panoramë fantastike. Vinçi peshon 120 tonë dhe mbështet platformën ku hani me gjashtëmbëdhjetë kabllo çeliku në një lartësi prej 50 metrash.

Përvoja e ofruar nga Dinner in the Sky është e disponueshme në shumë vende të botës. Prandaj, kostoja e saj ndryshon sipas vendndodhjes dhe periudhës së rezervimit.

Eksperienca ju lejon gjithashtu të zgjidhni mes periudhave të ndryshme të ditës në të cilat të ngjiteni në një lartësi prej 50 metrash si mëngjesi, dreka, aperitivi apo darka. Në Itali, çmimet për të ngrënë pezull në qiell variojnë nga 59 euro për mëngjes deri në 159 euro për darkë.

Në pjesë të tjera të botës, çmimet mund të jenë edhe më të larta si p.sh. eventi i radhës në Dubai që përfshin drekën ose darkën, nga 194 € deri në maksimum 385 € për darkën e Vitit të Ri.