Familja Mbretërore Britanike është shumë e lidhur me traditat e saj dhe nuk është për t’u habitur që respekton një sërë rregullash të rrepta protokolli për çdo detaj të jetës së përditshme, nga veshjet për të dalë në publik deri tek sjelljet e mira për të ndjekur në darkat gala.

Edhe për sa i përket emrave, ka zakone të rrepta që përcillen brez pas brezi, aq sa prindërve të vërtetë nuk u jepet liri e veçantë kur duhet të zgjedhin se si do ta emërojnë fëmijën e tyre.

Kate Middleton e di mirë këtë, pasi e gjeti veten t’i duhej të ndryshonte preferencat e saj që nga lindja e fëmijës së parë George: ja si donte ta quante atë.

Si u zgjodh emri i Princit George

Si janë zgjedhur emrat e foshnjave mbretërore angleze? Tradita thotë se vendimi duhet të jetë çdo gjë tjetër veçse rastësor: sipas rregullave të protokollit mbretëror është në fakt një “çështje familjare” dhe është e nevojshme t’i bëhet homazh njërit prej paraardhësve të kurorës për të gjithë trashëgimtarët, edhe ata që e gjejnë poshtë në vijën e pasardhësve të fronit.

Kate dhe William u është dashur të respektojnë zakonin që nga djali i tyre i parë George, i cili mban emrin e babait të Mbretëreshës Elizabeth II, Mbretit George VI.

Princi është i treti në linjën e trashëgimisë dhe, duke marrë parasysh faktin se ai pothuajse me siguri do të bëhet sovran, ai mund të kishte vetëm një emër “të rëndësishëm” për Windsors.

Si duhej të quhej George

Si do të kishte dashur ta quante Kate Middleton fëmijën e saj të parë? Edhe pse George ishte ndër emrat e preferuar të dukeshës, kjo e fundit do të kishte preferuar Alexander.

Në fund ia la zgjedhjen rastësisë: i shkroi të dy emrat në një copë letër dhe la qenin e saj ujk të “vendoste” pasi kishte shpërndarë shënimet në dysheme.

Qeni (i cili vdiq në vitin 2020) nuhati atë me George të shkruar në të, duke ndryshuar historinë e shtëpisë Windsor. Mbretëresha ishte veçanërisht e kënaqur, pasi mundi të kujtonte në këtë mënyrë babanë e saj të ndjerë.