Sfida e radhës për finalistët e Big Brother Vip ishte të komentonin disa foto që do shfaqeshin në monitorin që ndodhet në dhomën e ndenjes.

Ata duhet të uleshin përballë monitorit dhe secili duhet të komentonte foton që shfaqej në monitor.

Pra, të tregonin një histori për foton që do shikonin. Përmes një zarfi të bardhë Vëllai i Madh komunikoi se pasi banorët të shihnin fotot, ata duhet të rrëfenin një histori personale për secilën. Sfida nisi menjëherë pas leximit të zarfit.