Arrestohet pasi shiti djalin e saj 5-ditësh për të marrë paratë për të financuar operacionin për të bërë hundën. Një grua ruse 33-vjeçare, me origjinë nga Kaspiysk, Dagestan, duket se ka rënë dakord me ndihmën e një fqinji për të shitur foshnjën për rreth 3400 euro.

Siç raporton Mirror, gruaja (emri i së cilës nuk bëhet i ditur) i ka shpjeguar çiftit ‘blerës’ se nuk kishte punë apo vend për të jetuar.

Ajo pranoi para prindërve të rinj të djalit të tij se kishte ndërmend t’i përdorte paratë që fitoi për të financuar një “punë në hundë”, 2 sipas raporteve.

Duke justifikuar faktin se kishte nevojë për frymëmarrje për të “marrë frymë më mirë”. Por para se të merrte paratë, policia i arrestoi nën dyshimin për trafikim qeniesh njerëzore.

Në një deklaratë të marrë nga NewsFlash, Komiteti Hetues i Federatës Ruse për Republikën e Dagestanit shpjegoi se “më 25 prill 2022, një grua lindi një djalë në Spitalin Qendror të Qytetit Kaspian”.

“Më 30 prill 2022, ajo doli nga spitali, ku, pasi u takua me një banor vendas, ajo pranoi t’i dorëzonte djalin e saj të porsalindur për një tarifë prej 200,000 rubla”.

Aktualisht janë duke u zhvilluar një sërë veprimesh hetimore, për zbardhjen e të gjitha rrethanave të krimit të kryer dhe konsolidimin e provave të fajësisë së të dyshuarit.