Një aktiviste francez nga kolektivi SCUM hyri në tapetin e kuq të filmit të George Miller, Tremijë vjet mall, sonte në Festivalin e Filmit në Kanë. E zhveshur dhe e lyer me bojë trupi në ngjyrat e flamurit të Ukrainës, ajo protestoi kundër dhunës seksuale ndaj grave në Ukrainë.

Në gjoks dhe bark ai kishte mbishkrimin “Ndaloni përdhunimet” duke iu referuar raporteve të përdhunimeve dhe torturave të kryera nga forcat ruse në Ukrainë. Ajo u ndalua gjatë protestës.

Grupi i aktivistëve francezë theksoi aksionin e protestës në Twitter. Kohet e fundit keto aksione kane qene te shumta dhe kane gjetur vend ne aktivitete publike dhe sidomos aty ku drita e prozhektoreve eshte ndezur.