Një palë atlete sporti të veshura dikur nga legjenda e basketbollit, Michael Jordan janë shitur për plot 2,2 milionë Dollarë në ankand. Atletet që ishin vlerësuar nga “Sotheby’s” se do të kushtonin 2 deri në 4 milionë Dollarë, janë ndër artikujt më të shtrenjtë të Jordanisë të shitura në ankand.

“Rezultati rekord i sotëm dëshmon më tej se kërkesa për veshjet sportive të Michael Jordan vazhdon të kapërcejë të gjitha pritshmëritë,” tha Brahm Wachter, Shefi i Sotheby’s për Streetwear dhe Modern Collectables.

Rekordi i mëparshëm për këpucët e Jordan ishte 1.47 milionë Dollarë për një palë Nike Air Ships të tij të shitura në ankand në vitin 2021. “Air Jordan XIII” të shitura të martën ishin veshur nga ylli i basketbollit gjatë sezonit të tij të fundit në kampionat me Chicago Bulls në 1997-98.

Ndërkohë, një fanellë që Jordan veshi në finalet e NBA-së në vitin 1998 u shit në vitin 2022 për 10.1 milionë Dollarë.