Vetëm dy muaj më parë, u publikua lajmi se një TVR “famëkeqe” Cerbera Speed ​​12 doli në ankand.

“Famëkeqe” është ndoshta termi më i përshtatshëm, sepse modeli i zhvilluar në vitin 1996 duhet të ishte versioni rrugor i makinës homologe që garonte në kampionatet endurance, në klasën GT1, por nuk u prodhua më në fillim të viteve 2000. Pse? Ishte shumë e fuqishme dhe për këtë arsye shumë e rrezikshme.

Me 7.8 litra V12, më shumë se 800 kuaj fuqi dhe pothuajse 900 Nm çift rrotullues, kjo makinë mund të arrijë një shpejtësi maksimale prej 386 km/h. Pasi kuptoi fuqinë e tepërt, prodhuesi ua ktheu depozitat të gjithë atyre që e kishin porositur.

Prandaj, një ekzemplar i këtij modeli është një gjë e rrallë absolute, aq sa u nxor në shitje në Silverstone Auctions prillin e kaluar me çmimin bazë prej 340,000 euro.

Më 20 majin e kaluar, gjatë ankandit, koleksionistët nga çdo vend i botës zhvilluan një luftë të vërtetë deri në ofertën e fundit për ta marrë atë në shtëpi.

Fituesi është një blerës britanik, identiteti i të cilit nuk dihet, por që ka paguar 750 mijë dollarë (rreth 701 mijë euro) për t’u bërë zyrtarisht pronari i ri.