Që kur telefonat inteligjentë janë shfaqur, është bërë më e lehtë për të gjithë të qëndrojnë në kontakt me partnerët e tyre, edhe kur ata janë larg.

Këta telefona inteligjentë, gjithashtu u kanë mundësuar njerëzve të shprehin mendimet dhe ndjenjat e tyre përmes mesazheve me tekst.

Kjo solli në jetë njerëz që përdorin mesazhe për të përcjellë dëshirat e tyre seksuale te partnerët e tyre dhe së shpejti termi “sexting” filloi të dukej i njohur. Shumica e çifteve kanë filluar të mbështeten në seks me njëri-tjetrin, veçanërisht gjatë gjithë kësaj faze të bllokimit.

Kështu që është thelbësore që ju të kuptoni se si mënyra në të cilën komunikoni me telefon mund të ndikojë në marrëdhënien tuaj. Ekziston një lidhje midis sekstingut dhe mënyrës se si ndiheni të lidhur ose ndërveproni me partnerin tuaj.

Çiftet e lidhura mirë i përshkruajnë marrëdhëniet e tyre si besim, miqësi dhe lumturi. Individët shmangës përshkruajnë një frikë nga afërsia, kjo është arsyeja pse ata ndihen nervoz kur dikush afrohet shumë me ta. Ambivalentë të shqetësuar janë ata njerëz që e përshkruajnë jetën e tyre dashurie të mbushur me ekstremitete emocionale, dëshirën për reciproke me partnerin dhe dashurinë me shikim të parë.

Hulumtimi mbi sekstingun dhe stilin e lidhjes tregon se njerëzit që u dërgojnë mesazhe të qarta seksuale partnerëve të tyre dhe që pëlqejnë të iniciojnë seksin përmes mesazheve, janë gjithashtu ata që priren të shfaqin ose lidhje ankthioze ose stile shmangëse me partnerët e tyre romantikë.

Njerëzit me stilet e lidhjes ankthioze përfshihen në sexting si një strategji hiperaktivizimi. Kjo do të thotë vetëm se ata kërkojnë me detyrim mbrojtje dhe afërsi. Njerëzit me stil të lidhjes shmangëse përdorin sexting si një strategji çaktivizuese. Kjo do të thotë se sexting plotëson nevojat e tyre seksuale, por gjithashtu e mban partnerin larg tyre.

Njerëzit në marrëdhënie të vendosura angazhohen shumë në sexting, por nivelet e raportuara të sekstingut janë mjaft më të ulëta se ato të të rriturve më të rinj. Hulumtimet thonë se vetëm 12% e njerëzve në marrëdhënie të vendosura përfshihen në seks.

Arsyeja pas kësaj mund të jetë për shkak se çiftet kanë më pak gjasa të marrin pjesë në sjellje të rrezikshme sesa të rriturit më të rinj. Studimet zbuluan se njerëzit që raportuan mirëqenie më të madhe në marrëdhënie kanë më shumë gjasa t’i dërgojnë një lloj mesazhi seksual partnerit të tyre.

Për t’i përmbledhur të gjitha, mënyra në të cilën dërgoni mesazhe seks zbulon për marrëdhënien tuaj me veten më shumë sesa mund të mendoni…

Marrë nga E Times – Përshtati në shqip TeleMedia