Shkencëtarët kanë zbuluar një planet potencialisht të banueshëm 100 vite dritë larg nga Toka ku jetëgjatësia mesatare do të ishte 3158 vjet.

Dy planetë u zbuluan që rrotullohen rreth yllit TOI-4306 nga një ekip ndërkombëtar shkencëtarësh, të udhëhequr nga astrofizikante Laetitia Delrez.

TOI-4306 ka rreth gjysmën e nxehtësisë e diellit ton dhe 6,5 herë më i vogël. Një nga planetët e zbuluar, i quajtur LP 890-9c ose SPECULOOS-2c, është rreth 40 për qind më i madh se Toka dhe ka një periudhë orbitale prej rreth 8.5 ditësh.

Jetëgjatësia mesatare aktuale në Tokë është 73.5 vjet. Pra, nëse do t’ju  ndodhë të jetoni në këtë planet, mund të festoni deri në 3158 ditëlindje.