Te Harley Davidson vazhdojnë të mahnisin: sapo kanë nxjerrë në treg një mountain bike të re elektrike me një veçanti unike: nuk ka amortizator.

Një çmenduri sepse për këdo që ka provuar ndonjëherë të bëjë një rrugë në tatëpjetë jashtë rruge me një biçikletë elektrike pa amortizator përpara, gjëja bëhet e pamundur.

Por, duke parë se kjo mountain bike vjen nga seria Harley “Serial 1” (biçikleta elektrike shumë të bukura, me një dizajn shumë të rafinuar, por pa amortizator, përpara dhe mbrapa), edhe mountain bike është e ndërtuar kështu.

E vetmja zbutje nga goditjet është majtësja e shalës SR Suntour NCX. Harley-Davidson, megjithatë, ka pohuar se për një finesë që nxit blerjen e këtyre biçikletave:

“Nuk ka asnjë amortizator të mirëmbajtur, vetëm dy rrota, një marsh dhe jepi, për të krijuar një lidhje me të drejtpërdrejtë mes teje dhe rrugës”, është mesazhi i kompanisë së njohur.

Biçikleta nuk ka një kosto të ulët: kushton 4 mijë dollarë, ka një bateri të ndryshueshme prej 529 Wh dhe një autonomi që mund të shkojë nga 50 deri në 150 km, në varësi të terrenit dhe modalitetit i dhënies.

Duhen më pak se pesë orë për ta karikuar plotësisht baterinë, edhe nëse është e mundur të arrihet deri në 75 për qind pas rreth dy orë e gjysmë. Nuk mungojnë frenat me disk hidraulik dhe goma Michelin tubeless.