Simbiologjistja Arjana Milo bëri xhiron e portaleve pas deklaratës se kishte parë në ëndërr Zotin, duke shkaktuar komente dhe reagiem të shumta në rrjetet sociale.

Ajo ishte e ftuar sërish në emisionin “Abc-ja e mëngjesit”, ku shpjegoi disa simbole. Më tej, ajo theksoi se gjuha dhe raca jonë janë hyjnore ndërsa Epiri përfaqëson gjenezën tonë.

“Duhet të analizojmë Epirin nga gjeneza e tij, ne kemi një origjinë prej yjeve, kemi diellin si simbolikë dhe Epiri na përfaqëson me gjenezën.

Alien është lidhja e energjive të pjesës njerëzore, fizike, energjia e mbuluar, ta shpjegon vetë fjala. Al është dielli, jeni përfaqëson gjënë, sepse ta indikon atë që ju jeni.

Energjia është e lidhur me gjenezën. Epiri ka lidhje me gjendren pineale, syrin e tretë, të brendshëm dhe energjinë me energjinë primordiale.”, tha ajo.

“Pi është pjesa e dijes, ka kuptimin vetëm në giuhën shqipe. Nëse tregojmë si veprim, një folje pi, asnjë gjuhë nuk i përket pi. Përderisa flasim gjuhën hyjnore dhe të diellit, çdo folje që kemi shprehur në mënyrën e vektorëve. Pi e Epirit, gërmë për germë, dalim me pi e Pitagorës, të piramidave dhe profetëve”, shtoi Milo.