Një nga avantazhet e dimrit është se ne mund të strukemi nën jorgan dhe shumë shpejt ngrohtësia nën mbulesa do të na joshë të heqim pizhamet për të përqafuar njëri-tjetrin.

Është e qartë se vera nga ky këndvështrim nuk na ndihmon: vapa e merr gjithë energjinë dhe ndjenja e të qenit ngjitës ndërkohë që fërkohemi me partnerin nuk na ndihmon të shijojmë të gjithë përvojën.

Por të heqësh dorë nga intimiteti vetëm sepse është vapë nuk është një justifikim i vlefshëm, gjithashtu sepse ka disa truke që duhen zbatuar për të “ngrohur”, por duke kufizuar djersën.

Ndërkohë, mund të mendojmë për një zgjidhje të bërë vetë nëse duam që kontakti mes trupave të jetë sa më i vogël: në çift mund të hapen horizonte të reja, mos e nënvlerësoni këtë mundësi.

Gjithashtu na shkon mendja se mund t’ju duhet të hiqni dorë nga pozicioni klasik i misionarit për të preferuar atë të zambakut të hapur, ku praktikisht vetëm legenët përkatës bien në kontakt!

Përveç eksperimenteve me pozicione të reja dhe më të freskëta, ju sugjerojmë gjithashtu të shfrytëzoni sa më shumë shtëpinë dhe gjithçka që ajo ofron: duke e bërë për shembull në dush do t’ju garantojë atmosferën e duhur plot pasion dhe njëfarë kënaqësie për shkak të ujit që freskon shpirtrat e nxehtë.

Dhe pse të mos shfrytëzoni sa më shumë frigoriferin? Për shembull, mund ta bëni në tavolinën e kuzhinës duke e lënë derën e frigoriferit të hapur: edhe në këtë rast do të përjetoni diçka të pazakontë – që ndihmon për të mbajtur gjallë dëshirën, por pa u djersitur shumë.

Mund të përdorni edhe disa kuba akulli, sigurisht që duhet t’i shpëlani më parë, përndryshe rrezikojnë të ngjiten dhe kalojini butësisht në trupin e tjetrit, në jastëk dhe në çarçafë: kjo ndjenjë freskie do t’ju japë mirëqenie dhe freski.

Së fundi, gjithmonë me synimin për të përfituar sa më shumë nga shtëpia juaj, dyshemeja mbetet vendi më i ftohtë nga të gjithë, kështu që pushoni në të nëse është e mundur pasi ta keni larë dhe lëreni imagjinatën tuaj të lirë…

Ah, po harronim ballkonin: nëse nuk ka pamje nga një rrugë kryesore dhe ekziston mundësia për të marrë një privatësi të shëndetshme larg syve kureshtarë të fqinjëve, përveç emocionit të flladit të mbrëmjes, do të ndjeni gjithashtu edhe dëshirën në lëkurën tuaj!