Që nga agimi i kohës, njerëzimi ka parë qiellin e natës plot me yje. Në heshtje pyetëm veten: “Si do të ishte të bëje dashuri atje lart?”. Por herët a vonë do të duhet të gjejmë një mënyrë për të arritur me guxim atje ku askush nuk ka shkuar më parë.

Në fund të fundit, disa entitete si SpaceX e Elon Musk dhe madje edhe NASA po përpiqen t’i kthejnë njerëzit në Hënë, Mars dhe ndoshta edhe planetë të tjerë. Kolonizimi i hapësirës madje mund të bëhet një domosdoshmëri për mbijetesën njerëzore në një moment.

Por mbijetesa njerëzore kërkon edhe lindjen e foshnjave. Dhe nëse ngecim në një anije kozmike, atje do të lindin foshnjat. Ka vetëm një problem: të bësh dashuri në hapësirë ​​është mjaft e vështirë. Le të shohim se si mund të funksionojë dhe sepse NASA nuk e aprovon atë.

Le të fillojmë me pohimin se shumë shkencëtarë që po bëjnë kërkime mbi këtë temë. Megjithatë, janë shfaqur disa probleme. Në Tokë, njerëzit nuk hasin vështirësi për të bërë dashuri, por kjo kërkon nivele të caktuara të fërkimit dhe gravitetit në mënyrë që të gjithë partnerët e përfshirë të mbeten në kontakt trupor.

Nëse zhvendosemi në hapësirë fillojmë të hasim probleme. Si fillim, si mund të qëndrojë çifti bashkë? Në gravitetin zero, çdo përplasje e vogël do t’ju shtyjë në njërën anë ose në tjetrën.

Duke marrë parasysh se marrëdhënia intime njerëzore zakonisht përfshin të paktën disa shtytje, shumica e pozicioneve bëhen jopraktike. Një zgjidhje e sugjeruar është përdorimi i rripave dhe grepave për të mbajtur çiftin së bashku. Jemi të sigurt se disave do t’u duket një zgjidhje fantastike, por jo të gjithë e duan robërinë.

Një metodë tjetër e propozuar është një kostum i veçantë “të brendshme”. Një përsëritje përfshin një palë triko pa bigëzime që mund të bashkohen me Velcro për atë që ne mund ta quajmë “hooking”, për të qëndruar në temën hapësinore.

Por krijimi i një lidhjeje mes të dashuruarve nuk është problemi i vetëm. Dhe këto janë arsyet kryesore pse NASA nuk dëshiron që astronautët ta bëjnë.

Të bësh dashuri shpesh shkakton të paktën disa spërkatje dhe derdhje lëngu. Në Tokë, emetimet depërtojnë në heshtje çarçaf ose gjetkë, por në hapësirë ​​është një histori krejt tjetër.

Lëngjet e pakontrolluara të trupit notojnë në flluska të gravitetit zero, ashtu si uji. Nuk është një ide e mirë kur jeni të rrethuar nga pajisje elektronike kritike dhe të ndjeshme ndaj lagështirës. Dhe pastaj është problemi i shtatzënisë.

Supozoni se një çift astronautësh bëjnë dashuri dhe gruaja mbetet shtatzënë. Çfarë ndodh me foshnjën në gravitetin zero? Çfarë ndikimi do të ketë rrezatimi i pashmangshëm kozmik në fetus? NASA nuk e di, askush nuk e di. Megjithatë, sipas disa shkencëtarëve, do të vinte koha për ta zbuluar. Mbetet vetëm për të gjetur vullnetarë.