Takat e larta janë një mjet torturues për femra të panumërta në mbarë botën. Me kalimin e dekadave vishen gjithnjë e më pak në jetën e përditshme, por prania e tyre është ende e përhapur: nga dekolteja klasike te çizmet me pykë. Megjithatë, tundimi për t’i lënë mënjanë ato përgjithmonë është gjithmonë shumë i fortë, të paktën për disa prej tyre.

Për fat të mirë, ka shumë truke të vogla që mund t’i bëjmë në veçanti për t’u dukur më të gjatë dhe më të hollë pa përdorur taka të larta.

Këto janë truke shumë të thjeshta, shumë të lehta për t’u praktikuar çdo ditë dhe për të cilat me shumë gjasa nuk keni menduar kurrë. Një për te gjithë? Fustanet njëngjyrëshe!

Veshja e rrobave vetëm me një ngjyrë mund të zvogëlojë shumë figurën tonë. Në këtë trupi nuk do të “thyhet” në pjesë të ndryshme dhe do të dukeni menjëherë më të gjatë.

Po aq e rëndësishme është edhe zgjedhja e këmishës apo bluzës. Gjithmonë preferoni ato me qafën V, veçanërisht nëse keni një qafë të gjatë. Nëse keni veshur një xhaketë sportive, mos harroni ta mbani të zbërthyer!

Një tjetër truk është të zgjidhni gjithmonë pantallonat me bel të lartë dhe të shmangni gjithmonë pulovrat (ose pantallonat) me vija horizontale.

Idealja, në këtë rast, do të ishte të vishnit veshje me vija vertikale, të cilat e hollojnë figurën. Të braktisen edhe rrobat shumë të gjera, të cilat e “zgjerojnë” figurën dhe e bëjnë atë më të trashë.

Veshjet e ngushta, veçanërisht nëse jeni të holla, janë gjithmonë opsioni më i mirë. Nëse i keni kyçet e holla, për më tepër, guxoni me pantallonat cigare që e lënë kyçin e këmbës të pambuluar: në këtë mënyrë do të tërhiqni vëmendjen për një pjesë më “të hollë” të trupit tuaj.

Si këpucë, nga ana tjetër, është më mirë të zgjidhni këpucë balerinash të sheshta me ngjyrë të hapur. Megjithatë, është më mirë të shmangni këpucët me thembra të trasha ose veçanërisht “masive”.

Si aksesorë zgjidhni gjithmonë gjerdan të gjatë, mundësisht të një ngjyre të ndryshme nga këmisha apo këmisha jonë, në mënyrë që ngjyra e saj të bie në sy. Ky truk i vogël do t’ju lejojë të fitoni disa centimetra më shumë në lartësi!