Nëse keni një qen, me siguri do ta dini se çdo ditë ai ju tregon dashurinë e tij në një mijë mënyra të ndryshme. Por a keni menduar ndonjëherë se si e shpreh?

Ashtu si njerëzit, edhe qentë kanë mënyrat e tyre unike për të treguar dashuri dhe lidhje ndaj pronarëve të tyre.

Është interesante se disa raca qensh janë më të shoqërueshëm në shfaqjet e tyre fizike të dashurisë, ndërsa të tjerat mund të jenë më të pavarura dhe të rezervuara.

Sidoqoftë, pavarësisht nga raca, mund të themi me siguri se qeni juaj ju do pa kushte dhe do t’ju dojë gjithmonë, nëse jo më shumë, sesa ju e doni atë.

Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë 10 shenja që qeni juaj mund të përdorë për të treguar se ai ose ajo kujdeset për ju. Këto shenja mund t’ju ndihmojnë të kuptoni më mirë fjalimin e qenit tuaj dhe të përmirësoni marrëdhënien tuaj me të.

Gjithmonë mos harroni të mos e merrni kurrë si të mirëqenë dashurinë që qeni juaj ju tregon çdo ditë dhe mësoni të njihni mënyrat e tij unike për ta shprehur atë.

Pra, shtrëngojuni dhe përgatituni të shihni se si qeni juaj e tregon dashurinë e tij!

10 sinjalet me të cilat qeni tregon dashurinë e tij janë të paqarta:

– Kërkon kontakt fizik;

– Janë entuziastë me shikimin e të zotit ose të njerëzve që duan;

– Ata priren ta ndjekin të zotin kudo që shkon;

– Ata ruajnë kontaktin me sy (shikojnë në sy);

– Të lëpijnë;

– Ata ndajnë me ju objektin e tyre të preferuar, duke e sjellë atë;

– Ata ngrenë vetullat me një shprehje që duket si një buzëqeshje;

– Ata e ndjejnë pakënaqësinë tuaj dhe përpiqen t’ju ngushëllojnë;

– Ata vjedhin këpucët dhe rrobat tuaja dhe i mbajnë ato përreth;

– Ata duan të flenë pranë jush (dhe në këtë rast duhen bërë një sërë konsideratash përpara se të flini me qenin tuaj).

Si e dini nëse një qen ju do?

Por si mund ta dalloni nëse një qen ju do bazuar në këto 10 shenja? Le të shohim se çfarë nënkuptojnë dhe pse janë kaq të rëndësishme.

Le të fillojmë nga fillimi. Nëse qeni juaj kërkon vazhdimisht kontaktin tuaj fizik, si p.sh. të mbështesë kokën në prehër ose të flejë pranë jush, është një shenjë e qartë se ai dëshiron t’ju tregojë dashurinë dhe lidhjen e tij.

Pastaj, kur e shihni qenin tuaj duke u shqetësuar dhe duke kërcyer nga gëzimi duke parë ju, do të thotë se ai ju do dhe mezi pret të kalojë kohë me ju.

Po kështu, nëse qeni juaj ju ndjek kudo që të shkoni, madje edhe në dhoma të ndryshme ose kur po përpiqeni të dilni, do të thotë se ai ndihet i sigurt pranë jush dhe ju konsideron një pikë të rëndësishme referimi.

Nëse qeni juaj ju shikon në sy ndërsa jeni duke folur me të ose jeni pranë tij, kjo do të thotë se ai fokusohet në zërin tuaj dhe përpiqet të kuptojë emocionet dhe disponimin tuaj.

Gjithashtu sepse, falë ndjeshmërisë së tij, nëse qeni juaj ju afrohet dhe përpiqet t’ju ngushëllojë kur jeni të trishtuar, do të thotë se ai dëshiron t’ju bëjë të ndiheni më mirë dhe t’ju tregojë dashurinë e tij.

Anasjelltas, nëse qeni juaj ju sjell lodrën ose kockën e tij të preferuar, ai dëshiron të ndajë lumturinë e tij me ju dhe t’ju tregojë se ju konsideron pjesë të familjes së tij.

Çfarë do të thotë kur qeni lëpin pronarin e tij?

Kur qeni lëpin pronarin e tij, është një gjest shumë i rëndësishëm që tregon përzemërsinë dhe dashurinë që ka për njeriun e tij.

Është interesante të theksohet se shoqëruesi ynë me katër këmbë e përdor gjuhën jo vetëm për të eksploruar botën që e rrethon, por edhe për të komunikuar me qeniet njerëzore, të cilët janë pikat e tij të referencës.

Fakti që qeni lëpin pronarin e tij është një mënyrë që qeni të krijojë kontakt fizik dhe të komunikojë me familjen e tij njerëzore. Në këtë mënyrë qeni tregon dashurinë dhe mirënjohjen për zotërinë e tij dhe në të njëjtën kohë merr në këmbim dashurinë dhe vëmendjen që kërkon.

Në disa raste, mund të lëpijë pjesë të trupit të pronarit të tij për të gjetur siguri në kohë stresi. Për shembull, kur ai trembet nga një stuhi ose zhurmë tjetër e madhe, lëpirja e pronarit të tij mund ta ndihmojë atë të qetësohet dhe të ndihet i sigurt.

Herë të tjera, qeni lëpin pronarin sepse ai dëshiron të kujdeset për të. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur pronari është i sëmurë ose ka nevojë për ndihmë.

Në këto raste, mund të lëpijë pjesë të trupit të mjeshtrit në përpjekje për të lehtësuar dhimbjen. Më në fund, qeni mund të lëpijë edhe zotërinë për të shprehur një dëshirë ose nevojë.

Për shembull, nëse ai është i uritur ose dëshiron të luajë, ai mund ta bëjë këtë për të ftuar njeriun e tij të marrë iniciativën. Në këtë mënyrë, ai përpiqet të përfshijë pronarin në aktivitetet e tij dhe të krijojë një lidhje edhe më të fortë me të.

Sa pronarë njeh një qen?

Kur një qen birësohet në një familje të re, ai pret të jetë pjesë e një tufe dhe për këtë arsye duhet të identifikojë udhëheqësin e tufës.

Në këtë rast, drejtuesi i paketës përfaqësohet nga personi alfa, ai që ka kontrollin dhe përgjegjësinë për mirëqenien e të gjithë grupit.

Edhe nëse të gjithë anëtarët e familjes e duan dhe kujdesen për qenin, kjo do të identifikojë një person si udhëheqës dhe pikën e tyre kryesore të referencës.

Zgjedhja e njeriut tuaj referues varet nga shumë faktorë, si lloji i vëmendjes dhe kujdesit që i ofrohet, aktiviteti dhe koha e kaluar së bashku dhe personaliteti i të dyve.

Ka qen që preferojnë një pronar të qetë dhe të durueshëm, ndërsa të tjerë mund të identifikojnë anëtarin më energjik të familjes si udhëheqës.

Gjithashtu, zgjedhja e personit alfa nuk është përfundimtare, por mund të ndryshojë me kalimin e kohës.

Kjo mund të ndodhë në rast të ndryshimeve në mjedisin e shtëpisë apo ndryshimeve në vëmendjen dhe sjelljet e familjarëve ndaj tij.

Edhe pse qeni mund të ketë një referencë njerëzore, kjo nuk do të thotë se ai nuk i do anëtarët e tjerë të familjes: ai është ende një kafshë shoqërore që e do shoqërinë e njerëzve në përgjithësi.

Ata janë kafshë jashtëzakonisht inteligjente dhe në gjendje të njohin jo vetëm anëtarët e familjes së tyre, por edhe njerëzit që shohin shpesh në park, në punë ose në situata të tjera shoqërore: ata kujtojnë karakteristikat e atyre që njohin dhe i identifikojnë si miq. ose njohje.

Është e rëndësishme të mbani mend se qentë duhet të ndërveprojnë me më shumë njerëz, kafshë dhe situata në mënyrë që të zhvillojnë shoqërizim të mirë: sa më shumë që kafsha të kontaktojë me botën e jashtme, aq më shumë mësohet të njohë njerëz të ndryshëm.

Së fundi, nëse një qen birësohet nga një pronar i ri, fillimisht ai mund të mos ketë një njeri referues, por me kalimin e kohës do të mësojë të njohë dhe të dojë familjen e tij të re.

E rëndësishme është t’i tregoni gjithmonë vëmendje, kujdes dhe dashuri, në mënyrë që ai të ndihet pjesë e shtëpisë së tij të re që në fillim.