Unazat e fejesës, unazat e martesës, unazat e përjetësisë: secila simbolizon një moment historik të ndryshëm dhe fillimin e një kapitulli të ri në jetën e një çifti.

Zakonisht këto unaza mbahen në gishtin e unazës, por a e dini kuptimin e mbajtjes së llojeve të ndryshme të unazave në secilin gisht? Në këtë udhëzues të plotë, ne diskutojmë kuptimin e çdo gishti për mbajtjen e unazave.

KUPTIMI I ÇDO GISHTI

Gjatë gjithë historisë, besohet se zgjedhjet e gishtave për unazat kanë një kuptim shpirtëror ose mistik. Në palmistikë, duart dhe gishtat lidhen me atributet e perëndive greke dhe mendohet se veshja e gurëve të çmuar specifikë në një gisht të caktuar mund të sjellë fat.

Simbolika dhe kuptimi i çdo gishti për mbajtjen e unazave mund të ndikojë në mënyrën se si ju zgjidhni t’i mbani ato, shkruan Diamonds Factory.

Gishti i unazës – Gishti i unazës simbolizon dashurinë e përjetshme, kreativitetin dhe bukurinë. Mendohet se lidhet me perëndinë greke, Apollon, ndërsa gurët e çmuar kompliment për këtë gisht përfshijnë lodh, ametist, gur hëne, safir dhe bruz.

Gishti i mesit – Gishti i mesit mendohet të përfaqësojë përgjegjësinë, ekuilibrin dhe kërkimin e shpirtit, ndërsa gurët e çmuar të lidhur me të janë korali, akuamarini dhe kuarci rozë, të cilët të gjithë kanë për qëllim të kenë veti qetësuese.

Gishti tregues – Gishti tregues drejtohet nga Jupiteri – simbolizon ambicien, lidershipin dhe vetëbesimin. Mbajtja e një unaze me topaz blu, ametist ose lazuli në këtë gisht mendohet se promovon karakteristikat e Jupiterit.

Gishti i vogel – Gishti i vogël drejtohet nga Mërkuri i cili simbolizon intuitën, inteligjencën dhe bindjen. Zgjedhja e një guri të tillë si qelibar, citrin ose gur hëne për gishtin tuaj rozë thuhet se mundëson fuqinë e Mërkurit.

Gishti i madh – Gishti i madh është gishti i vetëm që nuk lidhet me një zot grek. Besohet se simbolizon vullnetin dhe vetë-pohimin.